U rijeci Vrbas, nadomak Jajca, danas su pronađena tijela dvojice mladića, a vjeruje se da su u pitanju Nihad Klino i Mehmed Karadža, dvadesetšestogodišnjaci za kojim se tragalo nakon saobraćajne nesreće u kojoj je ""Renault Clio" upao u rijeku.

Povezani sadržaji:

POVEZANO
Abdurahman Ljevaković posmrtnicaDA SE ČOVJEK NAJEŽI... Poznati efendija podijelio priču o TRI MLADIĆA koji su stradali u Vrbasu

POVEZANO
Nesreća tunel Tuk stradali mladići 1DIRLJIV OPROŠTAJ NJIHOVOG PRIJATELJA od trojice mladića koji su bili u `Cliu` koji je sletio u Vrbas

Ranije je iz hladnog Vrbasa izvučeno tijelo Abdurahmana Ljevakovića (26) iz Sarajeva, s kojim su, kako se pretpostavlja, u vozilu bili i njegova dvojica prijatelja.

"Od jutra je pokrenuta velika akcija potrage, u kojoj je učestvovalo i oko 30 ronilaca na potezu od mjesta slijetanja, pa skoro do same brane. Osim toga, imali smo i timove na vodi. Ronilačka ekipa je prvo pronašla jedno, a potom i drugo tijelo", naveo je u izjavi za banjalučke "Nezavisne novine" Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

FUCZ u ovu potragu uključila je svu opremu i obučene pripadnike ronilačkog i timova za spašavanje na vodi i pod vodom kako bi se tijela nestalih mladića što prije pronašla.

Podsjetimo, mladići su nestali nakon što su u nedjelju, 21.05.2017. godine, na magistralnom putu M-16 automobilom sletjeli s puta u rijeku Vrbas u općini Jajce.

U višednevnoj potrazi učestvovali su i ronioci Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK), Ronilačka jedinica Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH te pripadnici jedinice za podršku Srednjobosanskog kantona iz Travnika.

Vrbas potraga 05/2017b