Poznata Banjalučanka Majda Arnautović preminula je u svom gradu u 61. godini života.

Popularna Majda je među svojim sugrađanima i širom bivše Jugoslavije bila poznata kao najveći fan legendarnog pjevača Zdravka Čolića.

Prošle godine imala je moždani udar i poslije toga je smještena u Centar za nepokretne osobe u Banjaluci.

Kako piše Mondo.ba, o njenoj ljubavi prema Čolinom liku i djelu svjedoči činjenica da je njeno ime zavedeno među oko 700 imena njegovih najvećih fanova iz bivše Jugoslavije i inostranstva na Internet stranici fanova Zdravka Čolića.

Tamo je upisano: Majda Arnautović, rođena 4. maja 1956. godine. Prebivalište – Banjaluka, zanimanje krojačica, omiljene pjesme: Jedina, Maslinasto zelena, Kad bi moja bila. I riječi: "Volim ga najviše na svijetu, a i on mene voli najviše". Zdravko Čolić bio i ostao njen najdraži pjevač i prva ljubav, iako lično poznaje mnoge estradne ličnosti s prostora bivše Jugoslavije.

- Moja privrženost Čoli i njegovoj muzici traje od 1978. godine. Tada me je s njim upoznao Kemal Monteno, a Zdravko je bio i ostao kulturan, fin i idealan muškarac. Pojava! Zato ne bih podnijela da ne odem na njegov koncert, izjavila je Majda prije par godina za "Press".

Zdravko Čolić - Majda Arnautović

Ona je tada potvrdila da nema Čolinog koncerta u Banjaluci i regiji kome nije prisustvovala.

- Bila sam na stotinjak njegovih nastupa. Uvijek u prvim redovima i može se reći da mi je Zdravko postao prijatelj. Uredno čuvam sve njegove ploče, kasete, kompakt i DVD diskove, slike i postere. Sve njegove pjesme znam od riječi do riječi i svi njegovi albumi su podjednako dobri, tvrdila je Arnautovićeva.

Ona je prije nekoliko godina na stadionu Borca dobila mobilni telefon upravo od Čole.

- I to sa Čolinim brojem. Nažalost, draga uspomena mi je ukradena u Banjaluci. Nikada mi nije javljeno da li je lopov uhvaćen, ali se i sada nadam da će pronaći telefon… A gradske priče da mi Čola mjesečno šalje 100 eura su neistina i besmislica. Međutim, ima istine kada kažu 'kome Majda na koncert donese cvijeće, taj je zvijezda', izjavila je.