45-godišnji Saša Selitaj iz Srbije suočava se s optužbama za si ovanje i spolni odnos sa djetetom, potvrđeno je!

Naime, kako se navodi na njihovoj stranici, Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), nakon ispitivanja osumnjičenog lica, dana 09.03.2021. godine, podnijelo je Kantonalnom sudu u Zenici, prijedlog za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom licu, inicijala S.S., zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Spolni odnošaj s djetetom iz člana 207. stav 2. KZ F BiH u vezi sa krivičnim djelom Si ovanje iz člana 203. stav 1. KZ F BiH.

- Osumnjičenom se stavlja na teret da je dana  07.03.2021. godine, oko 10 sati na lokalitetu "Vidovine", u mjestu Golubinja, na području općine Žepče, upotrebom sile, svjesno zadovoljio svoj spolni nagon i izvršio spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju nad mldb. djetetom.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora jer postoji okolnost koja ukazuje na opasnost od bjekstva /pritvorski razlog iz člana 146. stav 1. tačka a.) ZKP F BiH/,  jer postoji osnovan strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi uticati na svjedoke /pritvorski razlog iz člana 146. stav 1. tačka b) ZKP F BiH/ i  zbog vanrednih okolnosti, s obzirom da se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško, s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela, ako bi puštanjem na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda /pritvorski razlog iz člana 146. stav 1. tačka d.) ZKP F BiH/.     

O prijedlogu za pritvor odlučit će sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici - navodi se.

Podsjetimo, mušjarac je dogovorio sastanak s 14-godišnjom djevojčicom iz Begovog Hana putem jedne od igrica na društvenim mrežama, a nakon što ih je vidio kako se ljude i grle, uhvatio ga je vlasnik lokalnog autootpada, skupa s drugim mještanima. 45-godišnjak je u Bosnu došao autobusom iz Srbije, gdje je navodno poznat po sličnim događajima i ranije je osuđivan.

Kad je uhvaćen u ruci je imao crveni karanfil.

Saša Srbija cvijet 1

(Doznajemo.com)