Muhamed A. (53) preminuo je jutros na Klinici za neurohirurgiju na Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu (KCUS) usljed povreda koje je zadobio u napadu koji se 22.07. ove godine desio u sarajevskom naselju Rajlovac.

Smrtonosne povrede zadobio je kada je pokušao odbraniti njegovog rođaka koji je iz Holandije došao u posjetu BiH, a kojeg su napali Arnes i Armin S. te Amar K. i Adnan B., koji su od ranije poznati policiji.

Oni su navodno bez povoda nasrnuli na muškarca iz Holandije, a stradali je, u pokušaju da ga odbrani, dobio udarac flašom u glavu nakon kojeg se srušio na pod, a potom je dobio i nekoliko udaraca nogom. Kolima Hitne pomoći prevezen je na Kliniku urgentne medicine, gdje je sve do smrti bio u komi, a jutros je preminuo.

Do tuče je došlo u ugostiteljskom objektu koji se nalazi u blizini samouslužne autopraonice, gdje je prvo došlo do verbalnog, a potom i fizičkog obračuna.

Pripadnici MUP-a KS nakon incidenta su, zbog sumnje da su počinili krivično djelo nanošenja teških tjelesnih povreda, lišili slobode Arnesa i Armina S. te Amara K. i Adnana B. koji se još uvijek nalaze u pritvoru.

(Doznajemo.com/Oslobođenje)