Pjevačica Rozita Trajanović (48), majka manekenke Sare Trajanović, preminula je nakon jučerašnje saobraćajne nesreće koja se dogodila na putu putu Mladenovac - Mali Požarevac kod Vlaškog Polja, potvRdila je za Kurir njena bliska prijateljica i pjevačica Vanesa Šokčić.

- U šoku sam. Cijelu noć nisam spavala. Očekivala sam da će mi se ona javiti i da će reći da je bolje. Pokušala sam da je kontaktiram preko FB, ali vidJela sam da ona nije bila na mreži. Tek pred zoru sam zaspala, ali su nas maloprIJe probudile loše vIJesti. Mnogo mi je teško, nas dvIJe smo počele u isto vrIJeme da se bavimo muzikom i bile smo jako bliske, tužna je Šokčićeva.

Rozita Trajanović nesreća 1

Prema nezvaničnim informacijama, u sudaru su učestvovali "peugeot" u kojem se nalazila Trajanovićeva i "audi". Nesreća se dogodila kada je jedan od automobila prešao u suprotnu traku i direktno se sudario s drugim. Policija je obavila uviđaj, a nakon istrage trebalo bi biti poznato koji je tačno automobil prešao u suprotnu traku i izazvao sudar.

- Od siline udara oba automobila su potpuno uništena. Svi smo mislili da sigurno ima mrtvih. Međutim, nešto kasnije su se iz uništenog "peugeota" čuli krici povrijeđene žene, koja ima prelome obje noge. Bila je priklještena, te je Hitna morala da sačeka vatrogasce da je oslobode i izvuku napolje", navodi užasnut očevidac.

On dodaje da su vatrogasci brzo izvukli ženu, ali da je to sa strane izgledalo kao čitava vječnost.

- Sijekli su dijelove limarije oprezno da je ne bi još više povrijedili. Pokušavali su da pričaju s njom. Iako se činilo da je izvlačenje trajalo čitavu vječnost, brzo su je izvukli i predali ljekarima Hitne pomoći. Pored vozila su ostala njena dokumenta i kutija od mikrofona, izjavio je sagovornik.

Prema njegovim tvrdnjama, sudar se dogodio najvjerovatnije kada je "peugeoto" izgubio kontrolu i prešao na suprotnu stranu puta.

- U njega je potom direktno udario "audi", a od udarca su se u oba automobila otvorili vazdušni jastuci, zaključuje očevidac jezive nesreće.

Rozita Trajanović nesreća 1