Direktor Federalne uprave Civilne zaštite (FUCZ), Fahrudin Solak potvrdio je za CRNU Hroniku BiH, da je stigla dojava kako je uočeno tijelo u Zavidovićima, ali da su članovi Civilne zaštite pronašli lutku u rijeci koja je građane asocirala na tijelo, po svemu sudeći, utopljenog mladića Aldina Mulića iz Sarajeva.

- Pozitivna stvar potrage jeste uključivanje svih prolaznika koji sa mostova i svojih kuća gledaju obale rijeke, i tako pomažu u pronalasku mladića - navodi se.

Već dvije sedmice traje jedna od najvećih potraga za utopljenikom u BiH.

Podsjetimo, 28-godišnji mladić Aldin Mulić i 24-godišnji Irhan Fočo nestali su u rijeci Miljacki u sarajevskom naselju Dolac Malta 13. decembra, tokom noći.

Tijelo Irhana Foče pronađeno je dan nakon tragedije kod Visokog. Fočo je u subotu ukopan na sarajevskom Gradskom groblju Vlakovo.

POVEZANO
Dženaza Irhan FočoISPRAĆEN IRHAN FOČO: Rijeka ljudi došla da se oprosti od heroja koji je poginuo spašavajući druga

PROSTRUJALA VIJEST. Podsjetimo, jutros je prostrujala vijest kako je uočeno tijelo koje pluta rijekom Bosnom u Zavidovićima!?

- Prije par minuta sam zvao policuju. Nešto poput tijela je prošlo rijekom Bosnom, kod autobuske stanice u Zavidovićima. Samo se ruka vidjela iz vode. Nas oko 20-tak je potvrdilo, da bi moglo biti tijelo. Daj Bože da sve bude kako treba - naveo je jedan građanin.

POVEZANO
Miljacka Dolac Malta dec 2017JEZIVA PRIČA GRAĐANKE ŠTA SE DESILO U UTORAK: Prolazila sam pored "Argelinija", kad se čula VRANA...

(Doznajemo.com)