U saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila na magistralnom putu M-18 Tuzla- Sarajevo poginuli su supružnici iz Banovića, dok je dijete (njihova unuka) teško povrijeđeno. Informacija je potvrđena iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona (ZDK). U ovoj strašnoj tragediji došlo do sudara kamiona s cisternom i putničkog vozila "passat". Stradali su se nalazili u automobilu. Vozač automobila je ostao zgalavljen u vozilu i morali su ga izvući vatrogasci. Nažalost, ljekari su nakon izvlačenja stradalog konstatovali smrt.

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se danas u popodnevnim satima dogodila u mjestu Bakići kod Olova, smrtno su stradali dr. sc. Kazafer Bečić i njegova supruga Alzira – potvrdili su iz OO PDA Banovići, čiji je Bečić bio član.

Dr. sc. Kazafer Bečić je bio vanredni prof. na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, obavljao je i funkciju podpredsjednika OO PDA Banovići, a u jednom periodu bio je i predsjednik Upravnog odbora Univerziteta u Tuzli, javlja Tuzlainfo.

Supruga poginulog muškarca preminula je u Domu zdravlja Olovo, gdje je ranije prevezena, zajedno sa povrijeđenim djetetom.

Saobraćaj je zbog uviđaja na ovom dijelu ceste nakon nesreće potpuno obustavljen.

Sudar M-18 Sarajevo – Tuzla 31/12/19a

(Doznajemo.com/Faktor.ba)