Veoma poučna priča o tome kako reakcija ne treba biti odmah oštro i na prvu...

Treba dobro razmisliti prije nego nešto uraditi, zato što možemo izgubiti praktično sve u djeliću sekunde, a poslije žaliti zbog toga cijeli život. Čitajte pažljivo!

POVEZANO
Kovčeg mrtvačkiODVOJITE nekoliko minuta i pročitajte ovu istinitu priču! Tragična je i dirljiva...

Dok je otac prao svoj automobil da se «cakli» njegov šestogodišnji sin je uzeo kamenčić i napravio na vozilu nekoliko šara. Muškarac je u bijesu zgrabio sina za ruku i počeo da ga udara mnogo puta ne uvidjevši da ga udara ključem za «gedoru».

U bolnici je dječak ostao bez prstiju što je bila posljedica mnogobrojnih trauma.

Kad je dječak vidio svog oca sa očima punim bola ga je pitao: «Tata kada će moji prsti ponovo da porastu?»

POVEZANO
Ajša iz IngušetijeTetka pretukla djevojčicu toliko da su maloj Ajši (7) morali amputirati ruku do lakta

Otac je nakon toga bio poražen i lišen sposobnosti govora. On se vratio do svoga auta i udarao ga veoma dugo. Ošamućen od svojih djela, on je sjedeći pored svog auta pogledao na izgrebotine koje je napravio dječak. Sin je tamo napisao: «Tata ja te volim!»

Sljedećeg dana muškarac je, kaže priča, počinio suicid.

Mržnja i ljubav gotovo da nemaju granice. Birajte ono drugo da biste živjeli dug život pun ljubavi. Stvari su stvorene da se koriste, a ljudi da se vole. Ali problem modernog svijeta se sastoji u tome što se trudimo da ljude iskoristimo, a predmete smo počeli da volimo.

Pazite na svoje misli one postaju riječi. Pazite na svoje riječi, one postaju djela. Pazite na svoja djela ona postaju navike. Pazite na svoje navike one formiraju karakter. Pazite na svoj karakter jer on određuje kako će vam biti u životu.

Zahvalan sam prijatelju koji mi je ovo poslao kao napomenu. Neka uz vas bude Dragi Bog! Ako ovu priču podijelite možda promijenite nečiji život.

POVEZANO
Tony zlost.STRAVIČNO: Dječaka roditelji toliko tukli da su mu doktori morali amputirati noge (VIDEO)