Mladić koji je prekjučer oko podne, u centru Tuzle, ranio svoju 42-godišnju majku smješten je na Kliniku za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla, gdje ostaje do daljnjeg.

- U toku su predistražne radnje i okolnosti tog događaja se još utvrđuju. U ovom momentu ne možemo reći koje krivično djelo će biti stavljeno na teret osumnjičenom - navode u Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, odnosno postupajuća tužiteljica u ovom predmetu Jasmina Nuridin.

U kafiću koji se nalazi na tuzlanskom Korzu u ponedjeljak su sjedili žena A.D.A. (42) i njen sin Alen S. koji je bio vidno uznemiren. U jednom momentu, kako smo doznali od očevidaca, on je čak povikao "izbost ću je".

Žena je prilikom napada zadobila ubodnu ranu potkoljenice, a na mjestu događaja prvo se našla jedna policajka, koja sama nije mogla obuzdati napadača. Ubrzo je stiglo pojačanje, još dva policajca, koji su napadaču stavili lisice i priveli ga na ispitivanje. Tokom privođenja Alen Sprečić je upućivao prijetnje svojoj majci i nije se mirno predao policiji.

Povrijeđena žena, s ubodnom ranom potkoljenice, zbrinuta je na na Klinici za ortopediju i traumatologiju, nakon čega je puštena kući.

Mladić navodno ima anamnezu problema s mentalnim zdravljem.

(Doznajemo.com/Faktor)