Gospodin Ivan Dudić, naš čitalac iz Pančeva javio nam se sa neobičnom pričom. Zamolio nas je da sa istom upoznamo javnost, što i činimo...

- Dobar dan redakcijo! Ne znam odakle da počnem. Godinama tapkam u mjestu. 2009. godine sam imao nesreću sa Suzukijem GSXR k6 1000r. I sa lica mjesta mi je ukraden motor. Normalno, kad sam izašao iz bolnice i vidio da mi nema motora odmah sam otišao i prijavio nestanak. Povremeno sam išao u MUP da vidim dal` ima rezultata, ali nije bilo. Sve do trenutka kad sam vidio u oglas u Novom Sadu, s mojim motociklom. Otišao sam na fin i lijep način, drugar i ja, mislio sam - postoji policija koja će da riješi moj problem. Dođu, provjere moj motor i problem riješen, ali sam se prešao.

Policija se nije pojavila kad sam im rekao, a motor je moj, nikog nisam ovlastio, niko nema ni jedan papir da može da sjedne na motor, a kamoli da vozi na trke i to na stare pančevacke tablice.

Strašno se osjećam da sud presudi u njegovu korist, rekla-kazala, a ja imam sve da je moj motor i da nikoga nisam ovlastio i porez je na moje ime... Nemam rijeeči koliko sam ogorčen i da policija ništa nisu preuzeli. Tražio sam kod načelnika – k`o da tražim maršala.

Malo je to što sam bio u komi, i na taj način da mi se ukrade motor! Još sam ga ja našao, a ne policija i to u Novom Sadu, udaljenom 110 km - a on normalno vozio bez registracije i još na stare pančevačke tablice. I da policija nije ga zaustavila, to je žalosno i još mi u policiji kažu šta sam čekao do sad!? Pa gdje sam trebao da prijavim, možda u Gradsku čistoću... Nemam riječi!

Ivan Dudić motor 1

Imam i duplikat saobraćajna je moje ime i porez je na moje ime, a on normalno vozi. Ja kad sam se slupao bilo je na satu 15.000 - 16.000 pređenih kilometara. a kad sam bio da ga vidim i dao kontakt bilo je 30.000 km.

Nadam se kako mi sad vjerujete kako se osjećam, a htio sam na fin i lijep način. Mislio sam da imamo policiju, provjere i riješen problem, ali sam se prevario... - zaključuje gospodin Ivica.

Ivan Dudić motor 1

(Doznajemo.com)