Tinejdžerka i majka jednog djeteta iznenada je preminula tokom odnosa sa svojim suprugom u Brazilu, javljaju strani mediji.

Prevod i adaptacija: Doznajemo.com/A.N.

Misterija okružuje smrt mlade žene, koja još nije bila završila niti svoje školovanje, a tragični incident dogodio se prošlog četvrtka ujutro u domu u Sao Vicenteu, obalnom dijelu grada Sao Paulo.

18-godišnjakinja i iza sebe ostavila dvomjesečnog sina.

Vitoria Costa de Castro 1

Njen suprug i otac djeteta, 19-godišnji mladić, izjavio je da su njih dvoje razmjenjivali nježnosti u spavaćoj sobi, nakon čega su odlučili otići pod tuš.

Tvrdi da je ona preminula usred odnosa, nakon čega je on pozvao Hitnu i njenog oca. Kad je Sanitet stigao na lice mjesta, mogli su samo proglasiti smrt mlade žene.

Puna istraga slučaja traje, a preliminarni podaci iz medicinskih izvora navode da na tijelu nisu pronađeni nikakvi znakovi nasilja. Njena familija tvrdi kako Vitoria Costa de Castro nije pušila, pila, koristila narkotike, i koliko oni znaju – nije imala nekih zdravstvenih problema.

Preliminarni nalazi upućuju da je neposredni uzrok smrti bio iregularni srčani ritam, poznat kao aritmija, a da je svemu moguće doprinio i sam odnos za vrijeme kojeg je broj otkucaja njenog srca udvostručen.

Aritmije predstavljaju poremećaje srčanog ritma, a nastaju zbog poremećaja u stvaranju odnosno provođenju električnog impulsa odgovornog za rad srca i cijelog kardiovaskularnog sistema.

(Doznajemo.com)