Dženaza namaz stradalom tinejdžeru Amaru Musliji je sutra poslije podne namaza u haremu Begove džamije. Ukop je na mezarju Meškići u Tešnju.

Porodica najavljuje da će biti osiguran prijevoz za sve one koji budu željeli otići u Tešanj na ispraćaj Amara. Također, zbog zastoja koji je ovih dana u tunelu Vranduk, policija Zeničko-dobojskog kantona bi trebala osigurati da kolona nesmetano prođe do odredišta, izjavili su za portal Kvaka Amarovi roditelji.

Amar Muslija posmrtnica

Podsjećamo, Amar Muslija je bio maturant Srednje tehničke škole za grafički dizajn i multimedijsku tehnologiju koji je preminuo u ponedjeljak na ekskurziji u Pragu.

On je te noći oko 20.30 sati pao s balkona četvrtog sprata hotela u ulici Sluncove, gdje su bili smješteni učenici trećeg razreda.

Iz Praga su stigle dvije verzije priče. Prema jednoj, maturant je počinio suicid dok nikoga nije bilo u sobi, dok se s druge strane tvrdilo da je nesretnim slučajem pao s balkona kada je htio uzeti zraka i navodno je tome svjedočilo nekoliko učenika.

Iz češke policije nisu željeli potvrditi nijednu verziju, već su se kratko oglasili da u slučaju nema elemenata krivičnog djela.

POVEZANO
Maturant suicid Češka 06/19aVELIKA TRAGEDIJA: Učenik sa Ilidže smrtno stradao na ekskurziji u Pragu