Majka porijeklom sa Balkana, koja je optužena da je ubila svoje dvije kćerke u Perthu (Australija) otpuštena je iz bolnice, ali je zadržana iza rešetaka.

Podsjetimo, sestrice Mia Đurasović (10) i Tiana Đurasović (6) nađene su bez znakova života u kući, a užasni prizor prvi je vidio otac Nenad, čiji se krik prolomio cijelim kvartom...

POVEZANO
Madeley house ubistvo Perth 27/10/19dNEZAPAMĆEN ZLOČIN: Mama ubila kćerke Miu (10) i Tianu (6) Čuo se samo KRIK OCA Nenada

Majka, 38-godišnja Milka Đurasović, inače medicinska sestra, kasnije je pronađena u blizini autoparka na plaži  Mullaloo beach sa povredama koje je sama sebi nanijela, ali koje nisu ugrožavale njen život.

U ponedjeljak je ona dala prvu izjavu za Sud u Perthu putem audio linka iz bolnice. Familija je porijeklom iz BiH i Hrvatske, u Australiji su 20-tak godina a izjašnjavali su se da su srpske nacionalnosti. Nenad Đurasović je iz Mostara, a njegova supruga iz Pakraca.

Perth ubistvo Tiane i Mie 1

Komšije su čule krike oca djevojčica Nenada, koji je po povratku s posla gdje radi kao inžinjer u petak zatekao Tianu kako nepomično leži na ulazu, a Miu u prostoriji za pranje veša. Njihova majka Milka je nađena na obližnjem parkingu s povredama na glavi koje je sama sebi nanijela.

Milka se pred sudom treba pojaviti 27. novembra.

Navodno, ona je u proteklom periodu patila od depresije i to je medicinsko stanje moglo voditi zločinu.

Perth ubistvo Tiane i Mie 1