Poznata glumica Asia Argento priznala je da je imala se*sualni odnos s glumcem Jimmyjem Bennettom, koji je u tom trenutku imao 17 godina. Bennett, međutim, tvrdi da ga je Argento napastovala.

Iako je najprije demantovala da je spavala s mladim glumcem, Argento je na kraju u jednoj italijanskoj emisiji priznala da je odnosa ipak bilo, ali ne onako kako je to Bennett opisivao medijima. Kako tvrdi, on ju je zamolio za pomoć oko audicije.

- Smijem se, ali bilo je traumatično. Zaledila sam se kad sam vidjela kako se ponaša mladić kojeg sam doživljavala kao dijete. Doslovno je skočio na mene, položio me postrance na krevetu. Odradio je što je želio, nije koristio prezervativ. Trajalo je dvije minute. Nisam se mogla micati. Kasnije sam ga u šoku pitala zašto je to napravio, rekao je da je maštao o meni od svoje 12. godine, izjavila je.

Verzija koju je ispričao danas 22-godišnji Bennet, kojem je Argento u filmu ''The Heart Is Deceitful Above All Things'' iz 2004. godine glumila majku, podosta se razlikuje od njene verzije.

"Prvo me poljubila, a onda gurnula na krevet i skinula mi hlače", prisjetio se on.

Kako je dalje ispričala Argento, nekoliko mjeseci nakon tog susreta poslao joj je intimne snimke, a ona je ostala u kontaktu s njim jer je, prema njenim tvrdnjama, bio problematičan. Uskoro je od nje tražio 3,5 miliona dolara da s pričom ne izađe u javnost.

Njen dečko, poznati chef Anthony Bourdain, odlučio je platiti Bennettu 250.000 dolara. Nakon njegovog samoubistva, Bennett je izašao u javnost s pričom o se*sualnom napastovanju.