Tridesetogodišnja makedonska pjevačica karijeru gradi već 15 godina. Elena Risteska je bh. publici poznata po duetu s grupom “Regina” i pjesmom “Ljubav nije za nas”, ali i učešćem u najpoznatijem regionalnom takmičenju “Tvoje lice zvuči poznato”. U širem razgovoru za "Azru", Elena je odgovorila i o teškom periodu kroz koji je prolazila u životu prije dvije godine.

Prije dvije godine prolazili ste težak period; razveli ste se, a potom je i Vaš otac preminuo. Koliko je bilo teško prebroditi ovaj period?

– Sa svojim bivšim suprugom bila sam u vezi četiri godine, a tri godine u braku. Razvod uopće nije prijatna stvar i ne preporučujem je ni najgorem neprijatelju.
Međutim, zbog očeve bolesti nisam stigla ni da odbolujem. Za njegov život borili smo se godinu i po i na kraju se desilo ono najteže, njegova smrt. Tada me je sve stiglo, bila sam emotivno slomljena. Još nisam svjesna da moj tata, koji je bio najbolji čovjek na svijetu, nije s nama. Zato i idem dalje, zato što ne želim da prihvatim surovu realnost.

Cijeli intervju možete pročitati na OVOM LINKU.

(Doznajemo.com/Azra)