Svega 15-tak godina je imala Avril Lavigne kada je stupila na svjetsku muzičku scenu, a otad javnost nije prestala intrigirati. U trenutku kada se na nekoliko godina povukla iz javnosti, Avril su počele pratiti brutalne glasine. Kanadska pjevačica, glumica i autorica je bila žrtva više teorija zavjere...

Tvrdnja teoretičara zavjere da je ona preminula ubrzo nakon što je 2002. godine izdala svoj prvi album, opet je ugledala svjetlost dana proteklog vikenda na društvenim mrežama.

Naime, prema njihovoj već poznatoj verziji, Avril je poslije smrti zamijenila njena dvojnica, glumica Melissa Vandella, a neki fanovi pjevačice vjeruju da je detalje o svojoj smrti ostavila u nekim od svojih pjesama.

Teorija kaže da je Avril poslije naglog uspjeha pala u depresiju, a u to vrijeme joj je preminuo i deda, pa je cijelu situaciju teško podnijela. Navodno je pronađena mrtva u svom stanu, a svi detalji su zataškani.

Teoretičari kao dokaze za svoje tvrdnje ističu promjenu u njenom imidžu nakon što je izdala drugi album 2004. godine i od tinejdžerske buntovnice postala pop pjevačica. Zamjerili su joj što je odustala od rock elemenata svoje muzike i počela da se oblači tipičnije ženstveno.

Nakon što se teorija proširila, kao nove dokaze isticali su da su se njeni ožiljci, tetovaže i madeži na koži takođe izmijenili, kao i oblik nosa i vilice.

Pjevačica, na cijelu ovu priču nema komentara, ali pojedini medijski izvori navode da je svi ovi navodi čak i zabavljaju.