Gospodin Kemal Pehlivanović, otac oboljele djevojčice Lamije Pehlivanović objavio je nedavno na svom Facebook profilu da prodaje bubreg kako bi omogućio operaciju svojoj kćerki, koja bio joj pomogla da jede svojim ustima.

Lamijino liječenje Amir Hadžić

Nakon te objave poznati bh. jutjuber Amir Hadžić pokrenuo je humanitarni livestream na svom kanalu i za nešto više od četiri sata skupio 10.000 eura za Lamijino liječenje.

Hadžićeve objave u kojima se doticao politike često su izazivale kontroverze, ali nema sumnje da ovakve akcije mogu izazvati odobravanje svih...

POVEZANO
Kemal Pehlivanović bubreg kćerka 1OTAC IZ ZENICE Kemal Pehlivanović prodaje bubreg da pomogne liječenje svoje kćerke Lamije

Podsjetimo, sedmogodišnja Lamija Pehlivanović rođena je sa srčanom manom dijagnostifikovanom kao AVSD i Microcephaliom, Veloshisis (anomalie multiplices).

Od početka svog života se zbog rascjepa nepca hrani preko sonde, a taj problem mogao bi biti riješen operacijom za koju joj je potrebno 13.950 eura.

POVEZANO
Amir Hadžić Pehlivanović novacPOPULARNI BH. JUTJUBER AMIR HADŽIĆ URUČIO 18.000 ocu koji je htio prodati bubreg da izliječi kćerku!