Familija, i prijatelji te brojna bh. zajednica u američkom gradu Louisvilleu s nevjericom i zaprepaštenjem su primili jutrošnju vijest iz Salt Lake Cityja, a u kojoj se navodi da je od posljedica teških povreda na skijanju, u 58. godini preminuo dr. Ivan Ljubić. Riječ je o poznatom doktoru, inače iz Mostara. U najvećem gradu američke države Kentucky zvali su ga "naš doktor".

Tužnu vijest je na svom Facebooku objavila Ljubićeva supruga Mary Ann Silveri koja se zahvalila svima onima koji su proteklih dana brinuli, strepili i molili se da Ivan izbori bitku života.

Prije pet dana Mary Ann je zamolila prijatelje, pacijente, familiju... da se mole za njenog dragog supruga, koji je bio na odjelu Traumatologije u bolnici u Salt Lake Cityju nakon, kako je navela, tragične nesreće na skijanju.

Uprkos izuzetnim naporima medicinskog osoblja, povrede su se pokazale preteške.

Dr. Ivan Ljubić

Na društvenim mrežama na stotine su izraza saučešća i žalosti zbog ovog događaja.

- Kako divna familija. Naše misli i molitve su uz vas u ovim teškim trenucima - samo je jedan od komentara.

Dr. Ivan Ljubić je rođen u Mostaru 1961. godine. Medicinski fakultet je završio u Sarajevu , a tokom ratnih godina je došao u Louisville gdje je potom otvorio privatnu praksu preko kojeg je više hiljada Bosanaca i hercegovaca ostvarivalo primarnu zdravstvenu zaštitu. Nije zaboravljao odakle potiče, a zbog svojih ljudskih kvaliteta stekao je naziv narodnog ljekara, piše Kliker.info.

Iza sebe je ostavio suprugu Mary Ann Silveri, kćerku Frančesku i sina Marka.

Dr. Ivan Ljubić

(Doznajemo.com)