Teatarski, televizijski i filmski glumac Josip Zovko preminuo je u saobraćajnoj nesreći u 49. godini. Policijska uprava Grude potvrdila je kako je Zovko preminuli hrvatski državljanin.

Dva auta imotskih registracija sudarila su se oko 15 sati u mjestu Grudsko Vrilo na magistralnom putu Grude-Gorica.

Zovko je poginuo, a drugi učesnik nesreće je teže povrijeđen.

Zovko je rođen u Splitu 1970., a diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Član ansambla Drame HNK Split postao je 1995. godine., a u gotovo 25 godina kazališnog djelovanja ostvario je mnoge zapažene uloge, a dobio je i nagradu Veljko Maričić na međunarodnom Festivalu malih scena za ulogu Malog u predstavi Bijelo Dubravka Mihanovića, redatelja Ivana Lea Leme, 1998. godine.

S televizijskih ekrana gledatelji ga najviše pamte po ulogama u serijama «Naši i vaši», «Bitange i princeze», a glumio je i u filmovima «Bella Biondina», «Vjerujem u anđele», «Najveća pogreška Alberta Einsteina», «Trešeta», «Holding», «Oprosti za kung fu», «Ante se vraća kući». Svoju najpoznatiju ulogu odigrao je u filmu redatelja Ognjena Sviličića «Da mi je biti morski pas» 1999. godine, što mu je bilo i prvo veliko pojavljivanje pred kamerama. Za ulogu Mate u spomenutom filmu dobio je i nagradu hrvatskog glumišta.

Grude nesreća 03/04/19