Praktično da nije bilo perioda u životu pjevača Šabana Šaulića, a da nije bio turbulentan. Još od rane mladosti ovog popularnog folkera pratile su razne afere, a jedna od njih počela je prije više od 40 godina.

Tada je Šaban dobio sina Roberta. Vanbračno dijete nikada nije zaspalo pod istim krovom sa popularnim pjevačem. Učinio je sve kako bi mogao nastaviti život sa suprugom Gordanom i ostalom djecom. Sa svojih 11 godina, vanbračni sin popularnog pjevača je, uz Šabanovu saglasnost, počeo nositi drugo prezime. Desilo se to 1982. godine kada je u dokumente pored njegovog imena upisano prezime Milosavljev.

Navodno su njegova majka i očuh dobili veliku sumu novca samo da Roberta kao sina prizna njegov očuh i da više ne nosi pjevačevo prezime. Ali već tada je Robert koji danas živi u Zrenjaninu, znao ko je njegov otac. Često je dolazio na Šabanove nastupe odnosno stalno ga je dovodio očuh kako bi se vidio sa pjevačem - ocem.

Vremenom je i takav odnos počeo smetati Šabanovoj supuzi Gordani. Šaulić i da je htio nije smio zbog supruge da se viđa sa Robertom, da ga spominje, pomaže mu na bilo koji način...

Svojevremeno je Robert, priča se, tražio posao u Beogradu. Očekivao je da će mu Šaulić pomoći da bude primljen u firmu u kojoj je konkurisao zbog čega ga je nazvao i tražio da «povuče neke veze» kako bi sigurno dobio posao. Novac mu je tada bio prijeko potreban za liječenje i porodicu, ali Šaban nije mrdnuo ni malim prstom kako bi mu pomogao.

Poslije toga ga je sin zvao tražeći da mu da 850 eura. Trebale su mu pare jer je morao uvezati radni staž kako bi otišao u invalidsku penziju. Ali ni tada od Šabana nikakve pomoći. Istina, nije se uspio s njim ni čuti jer su mu Šaulićevi ukućani rekli kako on nije već dugo u Beogradu jer se nalazi na turneji. Pokušavao je stupiti u kontakt s njim, ali bez uspjeha.

Prolazilo je vrijeme, a Robertu se zdravlje dodatno uništavalo. I opet ga je zvao i pitao da mu pomogne, ali nikada nije dobio ništa što je tražio. Sada ga i ne zove. Očekuje, pričaju njegove komšije, kako će doći vrijeme da će ga Šaban tražiti, pa barem za oprost, ali nije siguran hoće li mu moći sve oprostiti.

Šabana nije, kako se priča, nikada ni zanimalo kako živi Robert. Ostao je sa majkom i očuhom i ubrzo dobio dva polubrata - blizance. Imao je teško djetinjstvo i često bivao bolestan. Znao je ko mu je otac, ali se nikada, jer je Šaban to tražio od njega, nije smio prijateljima pohvaliti da je njegov otac popularni pjevač. On nije za razliku od druge Šaulićeve djece: Mihajla, Ilde, Sanele koji su ponosno govorili ko je njihov otac. Jedini koji je upoznao svog polubrata bio je Mihajlo. Ilda i Sanela nisu nikad niti su izrazile želju.

(Doznajemo.com/Express)