5 minuta prije 8 sati, u tragičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros na autoputu A1 na dionici Vlakovo-Tarčin u tunelu Igman kod Sarajeva smrtno su stradali roditelji i jedno dijete, dok je drugo dijete teže povrijeđeno.

U ovoj stravičnoj nesreći u automobilu Ford, koji se prevrnuo u tunelu nakon što je udario u zid na ulazu, nalazila se četveročlana porodica.

POVEZANO
Almir Brada Brkić ženaPOGINUO PROFESOR MATEMATIKE ALMIR BRKIĆ, ŽENA I KĆERKA

U nesreći je život izgubio Almir Brkić, inače prosvjetni radnik - profesor matematike iz Srednje saobraćajne škole. U automobilu je bila i ženska osoba koja je također izgubila život, njegova supruga Lamija. Smrtno je stradala i djevojčica Fatima (6). Teške povrede zadobio je dječak Bilal, koji se nalazi se na Pedijatrijskoj klinici KCUS-a i van je direktne životne opasnosti.

Policija je nakon dolaska na lice mjesta blokirala prilaz mjestu nesreće. Saobraćaj na toj dionici autoputa (Vlakovo - Lepenica) je u potpunosti obustavljen, a na mjesto događaja stigli su i vatrogasci.

Tunel nesreća Sarajevo 07/06/19c

Stravičan prizor na mjestu događaja

POVEZANO
Almir Brada Brkić žena 2NAKON STRADANJA PORODICE BRKIĆ: Općina Vogošća u tuzi, proglašava DAN ŽALOSTI

Kako se doznaje na mjestu nesreće, poginuli su roditelji i žensko dijete, dok je muško dijete teško povrijeđeno i vozilom Hitne pomoći brzo prevezeno na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) na Koševu.

- Prevrnuo se automobil marke Ford i tom prilikom smrtno su stradale tri osobe, dvije punoljetne i jedno dijete. Također, drugo dijete koje je bilo u automobilu zadobilo je povrede i prebačeno je na KCUS, izjavio je Hasan Hodžić, predstavnik za javnost MUP-a SBK.

Povrijeđeno dijete je teško stradalo i ima više povreda, ali je živo prevezeno na Kliniku urgentne medicine spomenutog kliničkog centra.

Tunel nesreća Sarajevo 07/06/19c