U naselju Otes (Ilidža, Sarajevo) sinoć je došlo do pucnjave u kojoj je stradala jedna osoba, a dvije osobe su privedene, doznaje Faktor. Kako su ovom portalu ispričali mještani spomenutog naselja, oko 18 sati začulo se više pucnjeva iz vatrenog oružja u jednoj od kuća u ulici Sastavci.

Nedugo potom na mjesto događaja stigle su jake policijske snage koje su blokirale cijelo područje.

- Došle su tri patrole i dva kombija podrške. Sve su ogradili žutom trakom i nisu nikome dozvoljavali da priđe - izjavila je jedna mještanka.

POVEZANO
Otes pucnjava 06/01/19cPRELJUB SA KOMŠINICOM JE ZAVRŠIO TRAGEDIJOM: Ovo je pravi motiv ubistva na Otesu? (FOTO)

U hodniku kuće, prema tvrdnjama mještana, pronađeno je tijelo vlasnika kuće. Od komšija se doznaje da je riječ o gluhonijemom muškarcu, autolimaru iz ovog naselja, pod nadimkom Braco.

Otes pucnjava 06/01/19a

Mermin Kovačević zvani Braco

Policija je nedugo potom privela njegove prve komšije, bračni par A.M. i njenog supruga K.T. Žena je, navodno, kasnije puštena, dok je njen suprug zadržan. Započeo je i pretres njihove kuće u ovom naselju.

U Tužilaštvu Kantona Sarajevo (KS) je Faktoru potvrđeno da je u pitanju pucnjava, a njen ishod je mrtav muškarac.

POVEZANO
Otes pucnjava 06/01/19aPOZNATO KO JE SMRTNO STRADAO U PUCNJAVI U OTESU: U pitanju je Braco, autolimar

- Istragom treba biti utvrđeno na koji način je smrt nastupila - izjavila je Azra Bavčić, predstavnica za javnost Tužilaštva KS.

Kako su izjavili mještani Otesa, Braco je bio miran i povučen čovjek i nikada nisu imali problema sa njim.

- Bio je spreman svakom pomoći. Čak je besplatno popravljao automobile ljudima koji nisu imali novca da mu plate - izjavio je jedan od njegovih najbližih komšija uz uslov da ne bude otkriven njegov identitet.

Otes pucnjava 06/01/19a

Izvor: Faktor