Tri osobe su poginule, a dvije teško povrijeđene u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se u srijedu oko 19 sati dogodila u Lukavcu na magistralnom putu Tuzla - Lukavac. Uviđaj je obavio dežurni tužilac u saradnji sa OKP PU Lukavac, a na licu mjesta je bio i vještak sobraćajne struke.

U nesreći su učestvovala dva putnička i jedno teretno motorno vozilo. Tom prilikom su tri osobe smrtno stradale a dvije su zadobile tjelesne povrede.

U saobraćajnoj nesreći su učestvovala dva putnička vozila "Citroen C5" i "Audi", i teretno vozilo sa prilkolicom. Tri preminule osobe su se nalazile u vozilu Citroen. Preminula je žena Muhiba Sevlić (rođena 1934. godine), i dva muškarca Samir Sevlić (r. 1963. godine) i Drago Timarac (r. 1960. godine), svi iz Prijedora.

POVEZANO
Samir Sevlić posmrtnicaNakon popuštanja mjera prvim letom iz Švedske stigao u Bosnu, pa poginuo u stravičnoj nesreći

Lukavac nesreća 03/06/20c

Do sudara je došlo na dionici puta gdje nema krivina, ali gdje se vozi izuzetno brzo. Oba putnička vozila su došla u kontakt sa teretnim vozilom nakon čega su sletjeli sa puta.

U nesreći su učestvovala tri vozila, dva putnička i teretno. Fotografije s lica mjesta su zastrašujuće. O događaju je obavješten i kantonalni tužilac, a do okončanja uviđaja saobraćaj je bio u potpunosti obustavljen.

Saobraćaj se odvijao starim putem Lukavac – Tuzla kroz mjesto Bistarac. Nakon završetka istrage kojim rukovodi dežurni kantonalni tužilac trebale bi biti poznate okolnosti pod kojim je došlo do stravične saobraćajne nesreće sa tragičnim ishodima.

Lukavac nesreća 03/06/20c