Javna ustanova Kantonalna bolnica Zenica (JU KBZ) oprostila se objavom od svoje doktorice, dr. Alice Ćurić. Specijalista ginekologije i akušerstva, ljekar JU Kantonalna bolnica Zenica preminula je jučer.

Prim. dr. Alica Ćurić, specijalista ginekologije i akušerstva je rođena u Sarajevu 02.04.1962. godine. Osnovnu školu i gimnaziju je završila u Zenici. Medicinski fakultet u Sarajevu završila 1988. godine, a od 14.03.1988. godine je zaposlena u tadašnjoj RO RMC "Džemal Bijedić" Zenica u Službi za ginekologiju i akušerstvo. Stručni ispit je položila 16.05.1989.godine, a specijalistički ispit iz ginekologije i akušerstva je položila 22.11.1995.godine.

Počasno zvanje primarijus joj je dodijeljeno 2014.godine.

U periodu od 2016. do 2018. godine je bila zaposlena u J.U. Općoj bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo. Od 15.08.2018. godine nastavlja rad u JU Kantonalna bolnica Zenica kao ljekar specijalista ginekologije i akušerstva

S puno ljubavi i požrtvovanja je obavljala svoju profesiju, a imala je izgrađen prijateljski i profesionalan odnos prema radnim kolegicama i kolegama kao i svim radnicima JU Kantonalna bolnica Zenica. Vječna ljubav ostala je prema sinovima Vedranu i Zlatanu. Neka je vječni rahmet njenoj duši - napisali su iz KBZ, čiji su menadžment i radnici uputili Iskreno saučešće porodici.

Dženaza i ukop dr. Ćurić je sutra u 13 sati na Gradskom mezarju Prašnice, dok će se ispratna dova treba proučiti u Čaršijskoj džamiji prije podne namaza.