Sejfudin Tokić, predsjednik "Bošnjačkog pokreta", povodom - kako on smatra - kontinuiranog, grubog miješanja Republike Hrvatske u unutrašnju politiku BiH te sistematske kampanje dezinformisanja institucija EU i ukupno međunarodne zajednice o situaciji u BiH, dao je sljedeću izjavu za javnost, koju je medijima dostavila Press služba:

- Aktuelne vlasti Republike Hrvatske ponovo djeluju s pozicija potpune reafirmacije Tuđmanove politike iz perioda udruženog zločinačkog poduhvata i stvaranja tzv. "Herceg Bosne" čiji su glavni živi akteri presuđeni pravosnažnom presudom Međunarodnog suda u Den Haagu na preko 130 godina zatvorske kazne kao ratni zločinci.

Insistiranje predsjednice Republike Hrvatske Kitarević (Kolinde-Grabar) i premijera Plenkovića (Andrej) na "tuđmanizaciji" politike u BiH predstavlja direktnu političku agresiju na suverenitet i teritorijalni integritet države BiH te patriotske snage, a posebno bošnjački narod moraju ozbiljno shvatiti ovu prijetnju i poduzeti adekvatan odgovor u toliko prije što u ovoj političkoj agresiji na državu BiH zloupotrebljava poziciju članstva u EU.

Tokić je još nastavio:

Vojna obuka

- Imajući u vidu višegodišnje sinhronizovano djelovanje režima iz Beograda i Zagreba te oligarhija M. Dodika i D. Čovića u etničkoj podjeli države BiH i pokušaju "palestinizacije" apsolutno većinskog bošnjačkog naroda, Bošnjački pokret će na konferenciji povodom godišnjice Dejtonskog sporazuma 21.11.2018. godine (hotel Europa u 10.30 sati) prezentirati prijedloge nove politike BiH i bošnjačkog naroda u posrojećim uslovima.

U okviru ovih prijedloga posebno će biti prezentirana inicijativa za dobrovoljno služenje vojnog roka državljana BiH koji žive u zemlji i u inostranstvu.

POVEZANO
Bakir Izetbegović 2BAKIR IZETBEGOVIĆ: "Spreman sam za rat! Ako bude drugog poluvremena, oni će ga izgubiti..."

Zanimljivo je kako je jučer predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, koji je prisustvovao obilježavanju 26. godišnjice od osnivanja Sedme muslimanske brigade u Zenici, u obraćanju prisutnima izjavio da ovih dana svjedoči jedinstvu Srba i Hrvata, ali i dodatnom razjedinjavanju Bošnjaka, te najavio proces naoružavanja - komentarišući naoružavanje Srbije i Hrvatske Izetbegović je izjavio da se i Bosna i Hercegovine mora naoružavati ili će, ako bude slaba, biti krajnja adresa.

- Siromašni susjedi troše novac na skupo oružje. Vidite te raketne sisteme i avione po Srbiji i Hrvatskoj i mi u svemu tome moramo držati balans jer slabost privlači adresi. Onako kako vakuum privlači vjetar, usisava, tako će privući i adresi ako budemo slabi, ako procijene da smo slabi, naveo je Izetbegović i dodao da je "spas" u namjenskoj proizvodnji te da je Bosna i Hercegovina na pravom putu vezano za naoružanje.

POVEZANO
Bakir Izetbegović NU2IZETBEGOVIĆ: "Bez rata niko neće pocijepati BiH! Bolje da to odmah stavimo do znanja..."

- Šansa je u namjenskoj proizvodnji. Ovih dana završavamo pušku, uskoro ćemo krenuti s haubicama i dronovima, da ne nabrajam dalje. Radimo municiju svih vrsta, višecijevne bacače... Kada sam kazao da ćemo jačati namjensku proizvodnju za komercijalne potrebe i tržište i za ne daj Bože odmah su se zabrinuli u Beogradu. Mladi Izetbegović se usudio prijetiti da će se braniti BiH. Pogledajte sada odnos i danas ovdje to ponavljam, jačat ćemo namjensku proizvodnju, najavio je Izetbegović te je nagrađen velikim aplauzom.

U nastavku obraćanja je naglasio da je potrebno jačati i jedinstvo patriota i moć ove zemlje te da se nikada više neće ponoviti 1992. godina kada su neprijatelji zatekli ovu državu nespremnu i nenaoružanu.

POVEZANO
Izetbegovićeva FOTOGRAFIJE: Evo ko su pripadnici navodne "vojske" od 9.000 ljudi koju Izetbegović "SPREMA ZA RAT"