Pod naslovom Najvaljeno "sistemsko" rješavanje problema pasa lutalica: uhvate ih, pa za tri dana puste?! - naša čitateljka (puni identitet poznat redakciji portala Doznajemo.com) poslala nam je pismo u kojem je otkrila šta je, po svemu sudeći, prava istina o najavljenoj akciji lokalnih vlasti za rješavanje pitanja napuštenih pasa u glavnom gradu BiH. Evo šta piše...

- Iako je pred početak "Sarajevo film festivala" premijer Kantona najavio sistemsko rješavanje problema pasa lutalica na ulicama grada, dešava se upravo suprotno. U naselju Hrasno se desio sljedeći slučaj: čopor od šest pasa lutalica već duže vrijeme boravi ispred zgrade, kreću se u grupi i naročito su agresivni u noćnim satima, kada se ulicama kreće manji broj šetača. Stanari su ovaj slučaj prijavili dežurnoj službi KJKP "Rad", i isti su nakon nekoliko dana intervenisali, uhvativši jednog po jednog psa iz ovog čopora. Naselje je konačno ličilo na urbani ambijent jednog evropskog glavnog grada, kada se desilo sljedeće: tri dana nakon intervencije KJKP "Rad", isti psi su se pojavili na istoj lokaciji!

Dakle, sistemsko rješavanje ovog problema u konkretnom slučaju znači: zamazati oči građanima prividom da se problem rješava, a u suštini azil za pse isključivo preuzme, a odmah potom pusti pse, i sve to na trošak poreskih obveznika! - zaključuje građanka.