U stravičnoj nesreći koja se prije nešto manje od godinu dana,18.11.2016. godine, dogodila u mjestu Matuzići - Doboj Jug smrtno je stradao Amer Halilović (21) iz Ševarlija.

Došlo je do sudara Golfa 3 i Škode Superb, a još 5 lica zadobilo je tjelesne povrede. Putnici iz Golfa 3 su proslavljali momačku veče. Smrtno je stradao kum...

- Sinoć pred carinom kad sam sa kolegom išao da parkiramo kamion na carini par sekundi se desio ovaj sudar. Ljudi pa prizor je neopisivo jeziv. Pa omladino kuda žurite, pa ubijate sebe i sve druge oko sebe – izjavio je jedan očevidac nakon nesreće.

Nakon nesreće, uglavnom se pretpostavljalo da je vozač Golfa 3 skrivio nesreću, jer je bilo očito da su neki od putnika konzumirali alkohol, jer u vozilu bilo pivskih flaša. No, detaljnija istraga pokazala je kako sam vozač Golfa nije bio u alkoholisanom stanju, za razliku od vozača Škode, koji je i skrivio sudar.

U povodu izricanja presude, Jelahba.info objavio je na svojoj stranici komentar jednog ogorčenog građanina...

U tom komentaru stoji sljedeće:

- Ne znam da li se još sjećate nesreće od prošle godine u blizini pumpe Ganjgo petrol, gdje je poginuo momak iz Ševarlija Amer Halilović. Tada se krio identitet vozača Škode, a blatili putnici Golfa 3. Da vam kažem da je taj koji je napravio masakr Ibrahim Krličević osuđen samo na godinu dana. Priznao je krivicu da bi dobio manju kaznu, bio je - tako reći - u stanju nesvijesti od količine alkohola, a alkotest vozača Golfa 3 je bio 0. E to to je naša država i pravosuđe, sad se ubica slobodno šeta, a mladog momka nema... - smatra ovaj građanin.

POVEZANO
Hitna nesreća Matuzići 18/11/2016 ilGRAĐANIN KOJI JE U MATUZIĆIMA IZVUKAO POGINULOG MLADIĆA (21) IZ AUTA tvrdi da je bilo ovako!