Ljubitelji bikova i korida 2019. godinu pamte po nekoliko fenomenalnih borbi vladara Čevljanovića Medonje, čiji je vlasnik poznati privatnik iz Olova Habib Bjelić Habibić.

U godini na zalasku Medonja je znao samo za pobjede, a, naravno, najveće su protiv Perana Rešada Porče iz Visokog na tradicionalnoj Čevljanskoj koridi, te protiv Jelenka Nezira Ahmića na velikoj borbi bikova u Visokom, na kojoj su provalili zaštitnu ogradu i borbu nastavili izvan ograđenog prostora.

Kako su u posljednjoj borbi Medonja i Jelenko "zaplesali" ispod šatora možete se podsjetiti u videu ispod...

Posljednji ispit ove godine Medonja trebao bi imati 28. decembra na velikoj koridi u Vitezu koja se održava na Park Areni. Ovaj put protivnik mu je Peran, čiji vlasnik je Mujan Kovač Crni.

- Medonja će pobjednički završiti i 2019. godinu. On je rođeni šampion. Bik koji nema cijenu i nema konkurenciju ne samo u BiH, nego i na Balkanu. Siguran sam da će proći još dosta godina dok dobije dostojnog nasljednika. Svim ljubiteljima bikova i korida poznato je da je Medonja odavno najvrijedniji bik u BiH, i ne bih ga prodao ni za 50.000 eura. On je naš ponos i dika. Nakon pobjede u Vitezu ide na zasluženi zimski odmor za koji smo mu pripremili dosta meda i banana. To je njegova omiljena hrana i mora da ima tretman kao pravi veliki šampioni – najavljuje Habib Bjelić.

POVEZANO
Medonja korida Habibic 4NEZAPAMĆENO U BORBAMA BIKOVA U BiH: Pogledajte šta se desilo tokom borbe Medonje i Zeke! (VIDEO)

(Doznajemo.com)