I ovog ljeta, Mirza Burić (29), poznatiji kao DJ Remedy, potvrđuje kako je trenutno jedan od najzastupljenijih DJ-eva na našim prostorima.

DJ Remedy itekako na svojim nastupima zna napraviti štimung. Osim po Bosni i Hercegovini Mirza je određeno vrijeme publiku zabavljao i po inostranstvu, najviše se zadržao i kao klupski DJ radio u Švajcarskoj.

Javnosti na našim prostorima je poznat od 2012. godine, a scenu gradi sa svojim timom osnivajući «Elek3k Project», organizaciju koja kroz party evente i festivale promoviše elektronsku supkulturu.

DJ pult dijelio je sa: Sinišom Tamamovićem, Christian Smithom, Bart Skilsom, Julian Jeweil, Forest People, Alexander De Funk, Feđa Knajdl, Denis Dražić, Edo Soldin, Lea Dobričić, Worda, Adot, Eduy, DJ Inis, Daniela Koler, Fulan Perez, Elvis Xhema te mnogim drugim domaćim i stranim DJ-evima.

DY Remedy trenutno u svojoj radionici sprema i nešto novo. Nedavno je dobio ponudu od menagementa najpoznatije bh. kreatorke Svjetlane Vuković - Cece da joj za osmi mjesec pripremi muziku za godišnjicu i modnu reviju, što znači da bi Mirza trebao biti muzički producent ovog zanimljivog događaja.