Savez frizera Bosne i Hercegovine i Udruženje frizera grada Banjaluka večeras su dodijelili nagrade najboljim takmičarima na Otvorenom državnom prvenstvu frizera BiH koje je održano u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci. Osim takmičara iz BiH učestvovali su i frizeri iz Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Mađarske.

Takmičilo se 115 frizera, a državni prvaci izabrani su u četiri kategorije, javlja Anadolu Agency (AA).

Kada su u pitanju seniori Zlatko Alibabić državni je prvak u kategoriji – žene “prestige bridal”, Admir Imširović u kategoriji – žene “progresive cut”, a Mahmut Spahić u kategoriji – muški “barber cut”. Kada su u pitanju juniori naveće priznanje, državnog prvaka osvojio je Ismar Salkić u kategoriji – žene “prestige bridal”.

Zanimljivo je da član Udruženja frizera i kozmetičara "Klub 035" iz Tuzle Zlatko Alibalić u ukupnom plasmanu osvojio prvo mjesto i ponovio prošlogodišnji uspjeh!

Inače, 01.03.2018. je upriličeno svečano otvorenje udruženja frizera i kozmetičara "Klub 035".

- Osnovni cilj «Kluba 035», odnosno djelatnosti udruženja je okupljanje frizera, kozmetičara i srodnih struka (fizoterapeuti, berberi, dermatolozi, stomatolozi i svi koji su u službi ljepote i uljepšavanja) u cilju promocije struke, aktivnog bavljenja, unapređenja, obrazovanja, usavršavanja u oblasti struke.

Usavršavanje članova udruženja i njihovo povezivanje s najvećim svjetskim profesionalnim kućama. Informisanje članova o novim načinima rada i novim propisima zakona, i mnogo ostalih korisnih stvari za članove.

Sve dodatne informacije kao i učlanjenje možete dobiti putem stranice Udruženja frizera i kozmetičara "Klub 035", na broj telefona +387 (0)61 70-49-15 ili direktno u prostorijama udruženja (Tržni centar Sjenjak – Tuzla).

Klub 035 frizeri Tuzla 1