Suncem okupani otok Hvar i ove godine ima čast biti domaćinom TAM TAM Music Festivala. Mjesto Sućuraj bi 27. i 28.07. trebalo biti utočište za sve ljubitelje nezavisne regionalne glazbe. Ove godine TAM TAM Music Festival, kojeg organizira skupina entuzijasta iz Udruge građana "Pelišnjak", donosi i neke novitete.

Uz glavni dio programa uvodi se i novi program pod nazivom "KanTTam", a koji bi se trebao održavati na više lokacija u staroj jezgri Sućurja, u sklopu kojeg su planirani nastupi nekih od najzanimljivijih predstavnika i predstavnica kantautorsko-akustične scene. Osim toga, nakon nekoliko godina se vraća program "TAM TAM IspOOh", pa bi tako svi ljubitelji elektronske glazbe dan prije glavnog dijela programa, 26.07., trebali uživati u nastupima nekoliko renomiranih DJ-a.

TAM TAM 2018 1

Ove godine na glavnom dijelu programa nastupa više od deset izvođača, i to Repetitor, Žen, Otrovna Kristina, Porto Morto, Tus Núa, Persons From Porlock, ###, Turisti, Bizon i Svemirko uz DJ-e LukaDeluxa i Zarkoffa.

Kantautorski-akustični nastupi u skopu "KanTTam" programa na autentičnim lokacijama stare jezgre Sućurja, osim na dane glavnog programa, a nastupaju Sara Renar, Billie Joan, Eine, Subota, Dimitrije Dimitrijević i zbor Kamene babe.

TAM TAM 2018 1

Večer elektronske glazbe naziva "TAM TAM IspOOh" na lokalnom nogometnom igralištu "Emil Savić- Lenko" zakazana je za 26.07., a publiku bi trebali rasplesati DJ-i Pytzek & Mislav, ispred europski poznatog labela "BUREK RECORDS", zatim lokalni, a naširoko poznati DJ Juri Paik i Vital Sound sa svojim nastupom perkusija uživo i Neon Lies koji publiku treba uvesti u noć elektronske glazbe.

TAM TAM 2018 1

Ovo je sedma godina TAM TAMa, festivala kojeg osobito voli domaća publika, a osim u dobroj glazbi posjetitelji Sućurja bi trebali moći uživati i u raznim drugim aktivnostima.

U dodatnom dijelu programa izdvajamo projekcije selekcije filmova Kina Mediteran, Split spot festivala te Crominute film festivala iz Požege.

TAM TAM 2018 1

Također, posjetitelji bi trebali imati mogućnost upoznati Sućuraj i okolicu kroz dvije jutarnje šetnje s arheologom Nikšom Vujnovićem, rekreirati se na vec tradicionalnim svakodnevnim satovima joge u programu "TAM Yoga Flow", uz vodstvo učiteljice Ilijane Vujnović, uživati u cirkuskom uličnom performansu skupine "El Circ" i razgledati radove umjetnika Marka Boellaarda, koji na TAM TAM Music Festivalu namjerava pokazati svoje izložbe napravljene od otpada pronađenog na hvarskim plažama i to izložbu asemblaža "Assemplage" te izložbu "500 pepuljuga".

TAM TAM 2018 1

Za očekivati je kako će pažnju onih najmlađih zaokupit gostovanje pjesnikinje i spisateljice za djecu Tamare Bakran koja treba održati radionicu pisanja kratkih priča "Pisati je širiti svijet". Osim toga udruga PELIŠNJAK sprema i izložbe iznenađenja.

Iako glavni dio programa traje dva dana, festivalski kamp "TAMp" otvara svoja vrata nekoliko dana prije posjetiteljima željnim opuštanjem u prirodi. Također, u kampu bi se trebao odvijati dio gore navedenog programa, poput predavanja i radionica, ali i Jam sessiona svih zainteresiranih glazbenika. U kampu je dostupna besplatna pitka voda, osvježavajući tuševi, toalet i struja, ali najvažnije hlad, prekrasno i čisto more i raspjevani cvrčci.

TAM TAM 2018 1

Cijena ulaznica:

Festivalska (10 dana kamp + cijeli program) – 400,00 kn

27.07. – 70,00 kn

28.07. – 70,00 kn

27 & 28. 07. – 100,00 kn

Kamp "TAMp"/dan – 40,00 kn ( smještaj u kampu uz kupnju jednodnevne ili dvodnevne ulaznice)

Ulaznice potražite u sustavu Entrio.

TAM TAM 2018 1

(Doznajemo.com/Promo)