Grad Županja u Republici Hrvatskoj domaćin je 52. turističke manifestacije «Šokačko sijelo», koja se ove godine održava pod geslom «Oj Županjo, uvik si mi mila».

Više od 1.000 maškara prošlo je ulicama grada Županje u tradicionalnoj pokladnoj povorci, koja je održana u sklopu 52. šokačkog sijela, najstarije i najveće manifestacije tradicijske kulture županjskog kraja, a na gradskim ulicama i trgovima promatralo ju je nekoliko tisuća posjetitelja.

Završnici ovogodišnjeg Šokačkog sijela, kao i prethodnih godina, nazočili su predstavnici Udruge «Libertas» iz Sarajeva, koja već jedanaest godina, u okviru tradicionalnog Festivala božićnih pjesama, narodnih igara i običaja «Kao nekad pred Božić» – Sarajevo, uspješno surađuje s Turističkom zajednicom Grada Županja.

Predstavnici Udruge «Libertas» iz Sarajeva, Ivana Krstanović i Besim Spahić, susreli su se u Županji i s predstavnicima Turističke zajednice Novi Sad, Udruge građana općine Primošten «Krč» i Turističke zajednice Duga Resa te razgovarali o uspostavljanju suradnje u oblasti kulturnog turizma.

POVEZANO
Šokačko sijelo 2018a51. turistička manifestacija «Šokačko sijelo»: DOŠLI I GOSTI IZ SARAJEVSKOG «LIBERTASA»

(Doznajemo.com)