Predstavnik Međunarodnog festivala dječje pjesme «Lino-Fest» (Sarajevo) Luka Galić iz Mrkonjić Grada osvojio je 3. nagradu stručnog žirija, a pobjednik ovogodišnjeg «Lino-Festa», Luka Bajović iz Nikšića (Crna Gora), osvojio je 1. nagradu stručnog žirija na Internacionalnom festivalu dječje pjesme «Ja sam tvoj drug», koji je održan 21. i 22.09.2017. godine u Požegi u Republici Srbiji.

Luka Galić izveo je pjesmu «Rastem da volim», za koju je tekst napisao Tode Nikoletić, a muziku i aranžman Nemanja Mihajlović, dok je Luka Bajović izveo pjesmu «Snalažljivko», za koju je tekst napisala Sanja Perić, a muziku i aranžman Predrag Nedeljković. Na ovogodišnjem festivalu «Ja sam tvoj drug» su učestvovali izvođači iz Bosne i Hercegovine, Republike Srbije, Crne Gore, Republike Hrvatske, te Bugarske.

U okviru pratećeg programa festivala, delegacija Udruge «Libertas» iz Sarajeva, u sastavu – autor Festivala «Lino-Fest» Marijo Pejić, direktor Festivala Željko Gudelj i PR Udruge «Libertas» Ivana Krstanović – predstavila je djelatnost ove udruge u oblasti dječje umjetnosti.

Direktor festivala «Ja sam tvoj drug», Mario Meršnik, i umjetnička direktorka festivala, Ljiljana Meršnik, izrazili su zadovoljstvo zbog dugogodišnje saradnje s festivalom «Lino-Fest», s ciljem razvijanja i intenziviranja kulturne saradnje između dva festivala, odnosno između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.

(Doznajemo.com)