Turkinja Gondža Bolić se prije 10 godina doselila u Sarajevo i u međuvremenu se u potpunosti prilagodila novoj sredini i sada uživa u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Televizija NOVA BH je donijela priču o prelijepoj Turkinji koja je zbog ljubavi napustila Istanbul te se preselila u Sarajevo. Kakvi su bili njeni prvi trenuci u Sarajevu te da li joj je bilo teško naučiti bosanski jezik...

- Na početku, naravno, nije bilo lako, ali već za par mjeseci sam se naviknula. Nije bilo toliko teško niti naučiti bosanski jezik, kojeg sam počela pričati već za oko pola godine.

Život u Istanbulu se dosta razlikuje od života u Sarajevu, ali Gondže je ova promjena prijala i zavoljela je «Šeher», u kojem vodi restoran.

- Ovdje je puno lakše, pogotovo sa djecom (Gondže sa bivšim suprugom, nogometašem Elvirom ima kćerke Elisu i Edu i sina Berka, op.prir.), živjeti nego u Istanbulu, koji je ogroman, veliki grad i stalno su gužve, u saobraćaju...

Ipak, nostalgije ima, priznaje Gondže, a najviše joj nedostaju roditelji i rodbina. Tu su i Bosfor, more, hrana... ali odlasci u domovinu to nadoknade.

POVEZANO
Elvir Bolić Poljine vila 0ELVIR BOLIĆ privodi kraju gradnju superluksuzne vile na elitnim Poljinama kod Sarajeva (FOTO)

(Doznajemo.com)