Nekadašnji džudo reprezentativac Bosne i Hercegovine Elmedin Hećo poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se u subotu dogodila kod Hadžića.

Hećo je vozio motocikl, te se nešto prije 15 sati sudario s automobilom na magistralnom putu M-17, u mjestu Vukovići, na putu prema prevoju Ivan-sedlo.

Nažalost, u stravičnom sudaru poginuo je i vozač automobila.

POVEZANO
Ivan Sedlo nesreća 13/06/20OVO LEDI KRV U ŽILAMA Svjedočenja o sudaru, gdje su stradali sportista Elmedin Hećo i Mostarac D.P.

Hećo je bio član judo reprezentacije Bosne i Hercegovine početkom 2000-ih godina, a uz to je bio i reprezentativac BiH u bobu. Učestvovao je i na Tirol kupu 2006. godine u Austriji, gdje je kao u tandemu sa Salihom Kelaljićem (kočničar) osvojio prvo mjesto.

Posljednjih godina radio je kao kondicijski trener s brojnim bosanskohercegovačkim sportistima, a takmičio se u powerliftingu, u kojem je osvojio zlatnu medalju na Europskom prvenstvu. Ušao je i u posao s fitness centrima.

Ova tragedija pogodila je i nekadašnjeg Hećinog reprezetativnog kolegu u judou i njegovog dobrog prijatelja Amela Mekića.

POVEZANO
Elmedin Hećo dženaza 1TUGA DO NEBA NA VLAKOVU (17.06.2020.) Mnoštvo ljudi na ispraćaju Elmedina Heće (41)

Mekić, koji se 30 godina prijateljovao s Hećom, je ovim povodom dao izjavu za Source. On je biranim riječima govorio o poginulom Heći naglasivši da je u pitanju veliki gubitak. Objasnio je da je Elmedin bio uvijek spreman svima pomoći ne štedeći sebe, ali njegovi prijatelji bili su malo zabrinuti zbog njegove ljubavi prema motociklima i brzoj, slobodnoj vožnji. Hećo se okušao i u bobu, planinskom biciklizmu, skijanju, powerliftingu...

- Sve u životu što sam prvi put probao, probao sam s njim - prisjetio se Mekić, čiju cijelu izjavu možete pogledati na OVOM LINKU

- Prema mojim saznanjima, vozač automobila je bio pod dejstvom alkohola i prešao je u Elmedinovu traku-  izjavio je Mekić o samoj nesreći.

Podsjetimo, portal Crna Hronika je na svom Facebook profilu objavio snimak vožnje Fiata neposredno prije nesreće, na kojem se može primijetiti kako vozač krivuda po cesti.

(Doznajemo.com)