Tragedija u Vrčinu, naselju u Gradskoj opštini Grocka u Gradu Beogradu!

Dijete uzrasta 12,5 mjeseci koje vaspitačice iz vrtića u Vrčinu u ponedjeljak nisu mogle da probude i koje je prebačeno u Institut za majku i dete u Beogradu, preminulo je danas u 16.15 časova, potvrđeno je iz te zdravstvene ustanove.

- U toku popodneva je nastupilo pogoršanje opšteg stanja i mere reanimacije nisu dale uspeha. Smrtni ishod nastupio je u 16.15 časova, naveo je Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupic" na Novom Beogradu.

Kako se navodi, planirana je sudska obdukcija.

Iz Instituta je ranije navedeno da je u toku današnjeg dana zbog srčanog zastoja u dva navrata beba reanimirana na Odjeljenju intenzivne njege Pedijatrijske klinike i da je opšte zdravstveno stanje veoma teško.

Takođe je navedeno da urađene toksikološke analize ne ukazuju na mogući uzrok srčanog zaostaja tokom spavanja u vrtiću.

Podsjetimo, dijete staro 12,5 mjeseci, koje prilikom buđenja u vrtiću u Vrčinu nije davalo znake života, i koje je reanimirano u ambulanti u Vrčinu, primljeno je juče u Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije oko 13 časova.

Poslije spavanja u vrtiću, vaspitačica i majka su primijetile da dijete ne daje znake života. Oživljavanje je započeto u ambulanti u Vrčinu i nastavljeno u kolima Hitne pomoći iz Grocke.

Reanimacija je potom nastavljena na institutu kada je uspostavljen rad srca.