Legendarni srpski glumac Marko Nikolić, najpoznatiji po ulozi Gige iz "Boljeg života" preminuo je 2. januara 2019. godine, potvrdila je na društvenim mrežama njegova kćerka Mina.

Rođen je u Kraljevu 20.10.1946. godine. Glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Bio je član je Narodnog pozorišta od 1970. godine. Igrao je u pozorištu, filmu i na televiziji.

Televizijsku popularnost je stekao glavnom ulogom u TV seriji "Bolji život" (1987, 1990), kao i ulogom Karađorđa, u nekoliko TV drama i u seriji Vuk Karadžić.

Posljednji projekat na kojem je radio u prošloj godini je humorna serija "Komšije" u kojoj je tumačio uloga Živojina.

Dobitnik je nagrade "Pavle Vuisić" za izuzetan doprinos umjetnosti glume na domaćem filmu.

Doajen srpskog glumišta Marko Nikolić ostvario je nezaboravne uloge na televiziji i u filmovima od Devojačkog mosta, Užičke republike, Petrijinog venca do Dnevnika uvreda 1993. i u filmu Montevideo, Bog te video.

KAO DA JE NASLUTIO šta bi se moglo dogoditi, kada je u jednom ne tako davnom intervjuu priznao da strahuje da neće preživjeti ako se bolest vrati.

Naime, Nikoliću je prije 4 godine dijagnostikovan karcinom. On se nakon toga odrekao poroka i pristupio liječenju, koje je jedno vrijeme davalo odlične rezultate, ali se kasnije stanje promijenilo.

Giga Moravac Bolji život