Migrant iz Maroka Hišam Aglaras (34), koji je bio osumnjičen za ubistvo državljanina BiH u Otesu, ipak nema veze sa tim slučajem.

Aglaras je nakon velike policijske akcije lociran i uhvaćen na Stupu u napuštenom objektu kod Energoinvesta. On je, nakon što su ga savladali policijski specijalci, odmah odvezen u pritvorsku jedinicu, a danas se očekivalo prebacivanje u Tužilaštvo Kantona Sarajevo (KS).

Međutim, Aglaras je danas predan Službi za poslove sa strancima BiH jer se nije moglo ustanoviti da ima ikakve veze s ubistvom.

- Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama i izvršenih neophodnih provjera, utvrđeno je da se navedeno lice trenutno ne može dovesti u vezu sa izvršenim krivičnim djelima, te je isti, obzirom da se radi o stranom državljaninu - migrantu, predan na dalje postupanje Službi za poslove sa strancima BiH - Terenski ured Sarajevo, gdje će se osigurati njegovo prisustvo i nadzor nad istim - naveli su iz MUP-a KS.

Dodali su da policija pod nadzorom nadležnog Tužilaštva intenzivno nastavlja poduzimati mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja izvršenih krivičnih djela.

POVEZANO
Migranti ubistvo Berović 0"Ne bi ni mrava zgazio" OVO JE momak JASMIN BEROVIĆ (36) kojeg su noćas ubili migranti u Sarajevu

Migrant ubistvo Otes 3

Fotografija snimljena nakon hapšenja Aglarasa

Migrant iz Maroka Hišam Aglaras, koji je bio osumnjičen za ubistvo Jasmina Berovića (36), ranije je uslovno osuđen zbog posjedovanja i omogućavanja uživanja droge, izjavio je advokat Mirsad Crnovršanin koji je tada zastupao Marokanca.

Opštinski sud u Sarajevu je 22.11. prošle godine donio presudu kojom je Aglaras uslovno osuđen na četiri mjeseca zatvora. Tada je navedeno da ova kazna neće biti izvršena ako Marokanac ne počini novo krivični djelo u roku od jedne godine od pravosnažnosti presude.

Prema navodima iz presude, Aglaras je 2019. godine bio neoženjen, a u BiH navodno ima djevojku s kojom ima dijete.

Trojica migranata su u utorak, u Barskoj ulici, nožem napala mještane naselja Otes. Tom prilikom Berović je ubijen, a teške povrede zadobio je Tarik Džamalija, čije je zdravstveno stanje stabilno. Povrijeđen je i Husein Džilić.

Mještani Ilidže prekjučer su se okupili u Maloj aleji kako bi osudili ovo ubistvo, te uputili poruku da nadležne institucije u BiH konačno moraju pronaći način da sklone migrante sa ulica.

POVEZANO
Dževad Poturak sc CH«UBIJAJU GRAĐANE BiH, KO JE SLJEDEĆI?» Dževad Poturak nudi OVO rješenje za migrante!