Policija u Jajcu (BiH) i familija već sedam dana traga za Fatimom Šahman-Nešust (22), suprugom i majkom 18-mjesečenog djeteta, kojoj se gubi svaki trag nakon što je 20. decembra napustila kuću u selu Kruščica kod Jajca.

Njen nestanak PU Jajce prijavio je suprug Nevzet i otac Senad Šahman koji je bezuspješno pokušavao da je nazove prošli četvrtak otkad joj se gubi svaki trag, piše Avaz.

Međutim, nakon što je porodica objavila da je Fatima Šahman-Nešust iz Jajca nestala, iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK) tvrde kako žena nije nestala nego se preudala.

– Nije ona nestala, nego je otišla da živi kod drugog čovjeka. Mi smo imali tu dojavu, ali smo je locirali i ona je kazala da je otišla da živi kod drugog čovjeka, navode iz Operativnog centa MUP-a SBK, piše Oslobođenje.

Fatima Šahman (22), mršave je tjelesne građe, ima crnu dužu kosu.

Zadnji put pokušao sam da je dobijem na telefon u četvrtak, nije se javljala da bi kasnije ponovo zvali i bilo je neuspješno. Nakon toga javio se moj zet i rekao da nema Fatime kod kuće i od toga dana gubi joj se svaki trag – zabrinut je otac Senad Šahman koji živi i radi na Vlasinju.

Po njegovim tvrdnjama, u skladnom braku živjela je s mužem i nema nikakvih naznaka da je napustila kuću zbog bračnih ili porodičnih problema.

– Jako je lijep i uredan život imala, zaista ne znamo koji bi razlog mogao da bude. Već sedam dana nismo ništa čuli o noj, nadam se da je dobro samo, jer u ovo današnje vrijeme ima svakakvih slučajeva pa se malo pribojavamo i toga – ističe on.

Slučaj je prijavljen PU Jajce, a poduzete su i druge radnje kako bi se otkrio bilo kakav trag o njoj.

– Poduzeli smo sve radnje, ako bilo ko sazna nešto o njoj da se javi u najbližu policijsku stanicu ili na brojeve telefona 064/421-8939 ili 064/410-8193 – naveo je Šahman.

Kako se doznaje od familije, Fatima je nedostupna na sve brojeve koje je upotrebljavala kao i na društvenim mrežama s kojih se izbrisala.