Polciija je uhapsila Kristinu Jovković (31) iz Banjaluke, osumnjičenu da je ubila Aleksandra Mujčinovića (44) u Banjaluci, potvrđeno je u Okružnom tužilaštvu Banjaluka.

Navodno, ona je pokušala da prikrije tragove zločina. Kada u tome nije uspjela policiji je ispričala da je ubila Mujčinovića jer je on pokušao da je siluje, tvrdi SrpskaCafe.

Povezani sadržaj:

KRVAVI ZLOČIN U BANJALUCI: 31-godišnjakinja ubila muškarca koji je pokušao da je siluje?!

Prema nezvaničnim informacijama Jovkovićeva je ubila Mujčinovića jer je pokušao da je siluje u petak uveče. Ona je juče ubistvo prijavila policiji.

No, izvor blizak istrazi kaže da je Jovkovićeva nakon ubistva u pomoć pozvala svog brata, u nadi da će joj pomoći da prikrije zločin.

“Tragovi na mjestu zločina ukazuju da je ona pomjerala tijelo i da je pokušavala da ga sakrije. Međutim, na vrijeme je otkrivena i uhapšena, a tokom saslušanja je tvrdila da je ubila Mujčinovića dok je on pokušavao da je siluje. Međutim, nisu pronađeni dokazi koji potvrđuju njenu priču i zapravo nijedan trag njoj ne ide u korist”, naveo je izvor iz policije.

On kaže da je istragom utvrđeno da je Mujčinović ubijen u petak popodne, ali Jovkovićeva to dva dana nikome, sem bratu, nije prijavljivala. Obdukcija je pokazala i da je Mujčinović ubijen sa 11 uboda nožem u trbuh i grudni koš.

Kako doznaje “EuroBlic” Jovkovićeva je Mujčinovića usmrtila kuhinjskim nožem u pomoćnom objektu iza kuće u Solunskoj ulici br. 73, gdje je stanovao Mujčinović. Zadala mu je ubode po stomaku i vratu. Ubijeni je na mjestu zločina pronađen bez odjeće.

“Imao je tri površinske rane na grudima i osam na stomaku, koje su bile smrtonosne. Ni jedna od tih rana ne izgleda kao odbrambena, a u kući je pronađen nož kojim je zločin počinjen. Kada se na to doda činjenica da je tijelo pomjerano, jasno je zašto se izjava osumnjiče dovodi u pitanje”, kaže izvor blizak istrazi.

Navodi o silovanju šokirali su sve Mujčinovićeve prijatelje i komšije, koji tvrde da je Jovkovićeva duže vrijeme bila u ljubavnoj vezi sa Mujčinovićem. Čak su i određeno vrijeme živjeli zajedno, što su potvrdile i njegove komšije koje su ih često viđale zajedno.

Miroslav Ćorić, prvi komšija ubijenog, kaže da je Mujčinović živio sam u kući i da nikada ništa loše o njemu nije čuo ni vidio.

– Danas sam vidio policiju i vatrogasce ispred kuće oko podne i kasnije sam od njih čuo da je komšija ubijen - izjavio je Ćorić za “EuroBlic”.

Ćorić dodaje da su Mujčinoviću majka i sestra u Hrvatskoj i da mu je brat na Floridi. Mujčinović je, kako doznajemo, radio kao fotograf.

“On je dobar čovjek, koji sigurno nije bio u stanju da počini takav zločin. S druge strane ona je veoma problematična djevojka, sklona narkoticima. U više navrata je liječena od zavisnosti i nije isključeno da se ponovo navukla na drogu”, izjavio je jedan od Aleksandrovih poznanika koji je molio da mu ne pominjemo ime.

Maja Đaković Vidović, portparol Okružnog javnog tužilaštva izjavila da je dežurni tužilac naredio obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Ubistvo Solunska 4