Prije nešto više od godinu dana bombastično je odjeknula vijest kako je 5-godišnja djevojčica iz Lillea u Francuskoj navodno trudna i treba roditi dijete, čime bi postala najmlađa porodilja u ovoj zemlji ikad. Dosadašnji «rekord» je 11 godina.

Informaciju je, podsjetio objavio BuzzFeed, pozivajući se na belgijski NordPresse, a nisu bili navedeni nikakvi drugi detalji o ovom slučaju, kao ni identitet djevojčice.

Policija istražuje slučaj pod sumnjom za se*sualno zlostavljanje curice, a osumnjičen je jedan 32-godišnjak, čije identitet također u interesu istrage nije objavljen - navodilo se u vijesti koja je već u prvi mah budila nevjericu.

Istina je u međuvremenu isplivala na vidjelo...

Naime, zahvaljujući kolegama s "Raskrinkavanja" koji su kontaktirali francusku policiju - iz te zemlje, odnosno ureda za odnose s javnošću policije stigao je odgovor (na koji se doduše čekalo preko mjesec dana, dok su obavljene provjere)  koji je potpisala službenica Caroline Bosio - i potvrđeno je da šokantna vijest NIJE ISTINA!

Međutim, podsjetimo da postoji medicinski potvrđen slučaj u kojem je tada 5-godišnja djevojčica Lina Medina iz Perua, u 5. mjesecu 1939. godine carskim rezom rodila zdravog sina.

Nakon što su primijetili da curici raste stomak, svi su ostali šokirani kad se otkrilo da je trudna.

O ocu nikad nije željela govoriti, a istraga protiv prvoosumnjičenog je obustavljena zbog nedostatka dokaza.

Na tu priču možete se podsjetiti u povezanom sadržaju.

POVEZANO
operacija salaPONAVLJA SE ŠOKANTAN SLUČAJ: Primijetili da curici (5) raste stomak, ispostavilo se DA JE TRUDNA!?

(Doznajemo.com)