Četrdesetogodišnja Alisa S., nastanjena u Tuzli, preminula je 8. maja 2016. godine u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Tuzla nakon što je dan ranije hospitalizirana u izuzetno teškom zdravstvenom stanju. Zbog višegodišnjeg konzumiranja droge, najčešće heroina, bila je poznata službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) i Tužilaštva TK, koji su nakon njene smrti proveli neophodne radnje i vještačenja.

- Dežurni tužilac je, nakon njene smrti, izdao naredbu o obavljanju obdukcije. U izvještaju vještaka navedeno je kako je smrt prirodna i da je nastupila usljed obostranog gnojnog zapaljenja pluća i uznapredovale ciroze jetre. Tužilaštvo TK odlučilo je da ne pokreće istragu, jer ne postoje nikakve sumnje da je smrt nastupila nasilnim putem – rečeno je za "Avaz" u Tužilaštvu TK.

Špekulacije da je Alisa S. zaražena virusom HIV u Tužilaštvu TK nisu komentirali, jer takvo šta nije navedeno u nalazu dobivenom nakon obdukcije.

Inače, Alisa S. je, kako doznajemo, 7. maja pronađena u besvjesnom stanju u stanu koji je unajmljivala u prigradskom naselju Šićki Brod. U sobi su pronađene određene količine droge, PVC vrećica i drugi sumnjivi predmeti, što ukazuje na to kako je bila žestok konzument opojnih sredstava.

Prema saznanjima do kojih smo došli, Alisa S. je i majka dvoje djece, a godinama se prostituisala u blizini petlje Šićki Brod. Nije poznato u kakvim je odnosima bila s ocem svoje djece.

(Doznajemo.com/Avaz.ba)