Mustafa Alajmović iz Breze poznat je široj javnosti, jer već nekoliko godina prodaje domaće proizvode za liječenje svoje supruge Zehre.

Malo ko je ostao ravnodušan na njegovu životnu priču koju je prezentirao javnosti, ali i naslove u medijima...

POVEZANO
Mustafa Alajmović pijacaPRIČA KOJA IZAZIVA SUZE: Muž napravio džema i soka i otišao na pijacu da skupi novac za bolesnu ženu

Ipak, bilo je i onih koji su upozoravali da postoji i druga medalja ove priče, a sada su upravo oni, čini se, došli na svoje.

Tako se nedavno na društvenoj mreži Facebook pojavio video gdje je snimljeno kako upravo Mustafa novac troši dok se nalazi na svirci, odnosno dajući ga klavijaturisti. Jasno je kako se Alajmović "rasipa" sa eurima, a u javnosti su se pojavile sumnje da je u pitanju dijelom novac kojem je ovom čovjeku doniran u međuvremenu.

Nakon objavljivanja niza fotografija i videozapisa koje su podigle buru u bosanskohercegovačkoj javnosti, Alajmović je tvrdio da je riječ o montaži, starom snimku kojim je čak i ucjenjivan?!

Razvila se polemika, a jedna od osoba čija uloga nije poznata je i Merima Milkić, a portal Crna Hronika tvrdi da su im na e-mail stigle su desetine fotografija Merime i Mustafe sa putovanja u Tursku, ali i mnogih drugih dešavanja.

Merima - Alajmović

Foto: "Ko nema neka uzme..." Štand s proizvodima familije Alajmović

- Tako je Mustafa bio prisutan na "sunećenju" Meriminog djeteta, a nije tajna da je Merimi kupovao ruže, igračke i mnoge druge poklone, koje bi Merima fotografisala i javno objavila na Instagram i Facebook profil. Alajmović tvrdi da je Merima zapravo pomagala Zehri u njenoj bolesti, ali fotografije do kojih stižemo ipak pokazuju suprotno - piše spomenuti portal i u svom komentaru zaključuje:

- Uloga Merime mogla bi biti ključna i u skandaloznom videoklipu u kojem Mustafa daje ogromne novce muzičarima. Naime, Merima je 2020. godine na društvene mreže objavila fotografiju sa sporne svadbe, a na snimku se vidi i Merima i Zehra.

Merima - Alajmović

Foto: Zajednička fotografija iz Turske na kojoj se očitava prisnost...

Merima - Alajmović

Javnosti se ponovo obratio i Mustafa Alajmović

Mustafa se obratio i javnosti, ali nije dao komentar na nove tvrdnje i dokaze kojima ga se sumnjiči za prevare i malverzacije.

Naprotiv, Mustafa je u svojoj Facebook objavi, popraćenoj nizom fotografija, nabrojao svoje humanitarne akcije u periodu od 4 godine.

- Za svaki dinar koji je uručen meni sam hajr činio za svaki amanet koji mi je dan sam potvrdu napravio za svako dobro koje ste mi naložili da uradim sam uredno snimio – naglasio je Alajmović.

(Doznajemo.com)