Tragična nesreća do koje je došlo 29. juna, kad je Almir Ejubović (20) izgubio kontrolu nad neregistrovanim BMW-om X5 te se velikom brzinom zakucao u metalni stub, potresla je bh. javnost.

Tom prilikom su poginule tri djevojke - Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17).

POVEZANO
Butile nesreća nadzorna kameraPOJAVIO SE SNIMAK SA NADZORNE KAMERE stravične nesreće u kojoj su u Butilama stradale tri djevojke

Osim vozača, preživjela je i Ajla Oruč, koja je nakon nesreće 21 dan provela u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), a nedavno je otpuštena je na kućno liječenje.

Tinejdžerka je bila u komi gotovo dvije sedmice, nakon nesreće je operisana, stavljen joj je fiksator u nogu, a zadobila je i povrede ruke te karlice.

Ovu veliku tragediju, nažalost, pokušava se i zloupotrijebiti!

Naime, građani Hadžića pored Sarajeva upozoreni su da se pojavio prevarant koji navodno ispred humanitarne organizacije sakuplja pomoć za Ajlino liječenje. Takva akcija nije u toku i na građane se apeluje da ne nasjedaju ljudima koji na ovaj način žele doći do novca!

POVEZANO
Lejla Oruč stradala u Butilama 0VAHIDIN ORUČ, OTAC NASTRADALIH TINEJDŽERKI "Lejlu su dvaput vraćali iz smrti, ali treći put nisu..."