Zdrav čovjek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu. Tako je bilo i s glumcem Nebojšom Glogovcem, koji je činio sve što je mogao da pobijedi tešku bolest.

Na njegovom licu niko nije mogao da primijeti da ga to razara.

- Nebojša je posljednje dane proveo potpuno normalno, štaviše, da informacija o njegovom zdravstvenom stanju nije stigla u medije niko ne bi ni naslutio da je bolestan. Na njegovom licu, u njegovom pokretu i blagom osmijehu to se nije dalo primjetiti. Nakon što se vratio sa liječenja iz Njemačke bio je uvjeren da će sve ići svojim tokom i da je na korak do ozdravljenja, a onda su se rezultati pogoršali. I dalje je gajio nadu - tvrdi Nebojšin prijatelj za Blic.

Posljednje dane provodio je na Dorćolu, gdje je i živio sa ženom i kćerkom. Svakodnevno je šetao sa kćerkicom Sunčicom i ugađao joj. Ona i njegovi sinovi bili su slamka spasa za koju se hvatao kao najveći razlog zbog kojeg mora da se bori.

- Svakoga dana i večeri šetao je sa njom starim dijelom Dorćola i Kalemegdanom. Igrali su se non-stop. Čak i ako je ispijao kafu s prijateljima u obližnjem kafiću, vodio ju je sa sobom. Smijao se svakoj njenoj novoj izgovorenoj riječi. Ako je tražila pažnju, sve je ostavljao i odlazio da sa njom šeta, igra se u parku ili sjedi na podu. Bila je centar njegovog svijeta - prisjećaju se komšije preminulog glumca.

Glogovac je otac i već odraslih sinova Miloša (17) i Gavrila (20), iz prvog braka sa Minom Glogovac.

Tvrde da je znao da odluta mislima dok pije jutarnju kafu, ali riječima svoje strahove nije iskazivao. Išao je u prodavnicu, odlazio i dolazio iz stana, kao i mjesecima prije toga. Svoju bol nosio je dostojanstveno, tako je i otišao...

POVEZANO
Nebojša Glogovac CBZAŠTO JE GLOGOVAC (48) UMRO TAKO BRZO? Ovo su simptomi bolesti pred kojom su doktori bili nemoćni!