Motociklista Dragan Milinković (24) iz mjesta Prijebljezi (Srbac, BiH) poginuo je u nedjelju u 01.50, kada se motociklom kawasaki zakucao u kuću u izgradnji u gradiškom mjestu Berek, pišu banjalučke "Nezavisne novine".

Brojni sugrađani i poznanici potresnim porukama na društvenim mrežama opraštaju se od ovog mladića te navode da ga nikada neće prežaliti ni zaboraviti, a pamtiće ga kao momka koji je uvijek bio nasmijan i veseo.

Svega 10 dana ranije proslavio je rođendan, a sada ga prijatelji ispraćaju te mu poručuju da će ga uvijek voljeti.

- Falićeš mi, znam, svaki minut, svaki dan, u to budi siguran! Na svetu nisi bio sam, putuj spokojan, glase stihovi pjesme Dejana Matića, a koja mu je u nedjelju posvećena.

Spomenuti list nezvanično doznaje da je Milinković život izgubio nedaleko od mjesta gdje se u Bereku nalazi uključenje na autoput.

- Idući regionalnim putem Nova Topola - Čatrnja on je, po zasad utvrđenim informacijama, na krivini udesno nastavio da vozi pravo. Kretanje je nastavio po livadi i nakon 50 do 100 metara udario je u kuću u izgradnji.

Riječ je o neosvijetljenoj lokaciji te da nije isključeno da Milinković nije poznavao put pa je zato sletio.

- Kuća u koju je udario obrasla je visokom travom. Tu niko ne živi. Na mjestu događaja nema nijedan trag kočenja niti zanošenja motora, ističe sagovornik "Nezavisnih", odlično upućen u detalje istrage.

Kako dodaje taj izvor, Milinković je imao kacigu i ostalu opremu, ali je, uprkos tome, podlegao na mjestu tragedije.

Dolazila je ekipa Hitne pomoći, ali je mogla samo da konstatuje smrt motocikliste.

Navodno, čovjek koji živi u kući nedaleko od mjesta tragedije čuo je udar oko 01.50. On je odmah otišao do kuće gdje je motociklista udario, a zatim i pozvao policiju.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka navode da je uviđaj izvršio Saša Labotić, dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, s pripadnicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Gradiška.

- Dežurni tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere, kao i vještačenja, radi rasvjetljavanja svih okolnosti saobraćajne nezgode, izjavila je za "Nezavisne novine" Mira Miletić, sekretar Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.