Dvadesetšestogodišnji Kristian Bebić Kiko iz Graba kod Ljubuškog poginuo je u nesreći koja se preksinoć, oko ponoći, dogodila u mjestu Lisice prema graničnom prelazu Crveni grm. Od njega se na društvenim mreža opraštaju brojni prijatelji...

Ovaj mladić je upravljao automobilom Golf kada je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, sletio s ceste u Lisicima kod Ljubuškog, pri čemu se vozilo zarotiralo, a potom udarilo u zid.

Usljed zadobivenih povreda on je na licu mjesta poginuo i iz ekipe Hitne pomoći su samo mogli konstatirati smrt, dok su njegovog suvozača Antu G. (22), u teškom stanju prevezli u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar, gdje je i hospitaliziran.

Kako piše ATV, mladići su se vraćali kući nakon što su bili u izlasku u Ljubuškom.

Prema naredbi dežurnog županijskog tužitelja Borislava Čuljka, koji je rukovodio uviđajem, a koji su obavili pripadnici Policijske uprave Ljubuški, naređena je obdukcija tijela, a prije toga test na koronavirus.

Takođe, automobil je prevezen u sabirni centar za vozila radi obavljanja potrebnih vještačenja.

Doznaje se da su nakon slijetanja unesrećeni mladići ostali zarobljeni u potpuno smrskanom automobilu. Ljubuški vatrogasci su ih punih pet sati izvlačili iz olupine, a kada su uspjeli da dođu do njih vidjeli su da je jedan mladić mrtav.

Prema tvrdnjama izvora bliskog istrazi, Ante G. je bio u dosta teškom stanju i vatrogasci su se namučili da ga izvuku.

– Bukvalno su lim morali sjeći centimetar po centimetar kako bi izvukli mladića, a da ga dodatno ne ugroze. Bila je to prava borba s vremenom kako bi ga što prije odvezli u bolnicu...

Iz policije su naveli da uzrok nesreće još uvijek nije utvrđen i da bi to trebalo biti poznato nakon istrage.