Prošlo je četiri godine od brutalnog ubistva Tijane Jurić, koju je mesar Dragan Đurić iz Surčina u noći između 25. i 26.07.2014. godine oteo i ubio.

Đurić se trenutno nalazi u najčuvanijem srpskom zatvoru u Padinskoj Skeli, takozvanoj Novoj Skeli, gdje služi kaznu od 40 godina. Ponaša se u sladu sa propisima, ne daje nikakve znakove po kojima bi se vidjelo da se kaje za monstruozan zločin koji je počinio, a ne pokazuje ni znakove depresije.

Dragan Đurić zatvor

On se u zatvoru ponaša normalno i nije sklon incidentima. U toku dana ima pravo na šetnju koja traje dva sata, a redovno mu stižu i paketi od porodice. Navodno, njegova majka se preselila kod kćerke u Vojvodinu. Inače, Đurić ima pravo na odlazak u zatvorsku ambulantu, a u slučaju teških zdravstvenih problema voze ga na VMA ili u Urgentni centar.

Ćelije u Novoj Skeli nisu otvorene i zatvorenici mogu da se sretnu samo u šetnji, ili tokom aktivnosti gdje su uvijek čuvari s njima. Dnevno imaju tri obroka, a jedu u ćelijama.

Dvočasovna šetnja u toku dana, TV, korištenje konzole sa igricama, obroci, teretana, paketi koje dobija dva puta mjesečno, posjete su nešto što mora da se ispuni po zakonu, i svi zatvorenici imaju isti tretman. S njim je u ćeliji još jedan zatvorenik.

Dragana Đurića, kako se pisalo, posjećuje samo majka Makivija, a prema posljednjim informacijama, on nije pokazao nikakvo kajanje za težak zločin koji je počinio.

Pokušao je i da dokaže da nije kriv, odnosno, da pronađe advokata koji bi dokazao da mu je policija, prema njegovim tvrdnjama, iznudila i podmetnula priznanje. Međutim, nijedan advokat to nije prihvatio.

Dragan Đurić zatvor

Ubijena tinejdžerka Tijana Jurić

Tokom protekle godine, medijima se obratio i ogorčeni otac Tijane Jurić koji se pozvao na svoje izvore i naveo da Dragan Đurić, po njegovim tvrdnjama, živi bolje od polovine stanovnika u Srbiji.

Ubica mog deteta danas živi u zatvoru bolje od polovine stanovnika naše zemlje. Imaju klimu, teretanu, TV i sve mu je plaćeno. Ne samo da je to bolno za porodice žrtava nego je i sramotno – izjavio je prije godinu dana za Telegraf otac ubijene Tijane.

Iako je prvih mjesec dana samovao u ćeliji, dobio je cimera, a kažu da poštuje i «kućni red» zatvora.

PODSJETIMO, Đurić je automobilom udario Tijanu Jurić kod sportskog centra «Rata» u Bajmoku, jula 2014. godine.

Povrijeđenu ju je uvukao u automobil i odvezao van Bajmoka, gdje se brutalno iživljavao nad njom, nakon čega je zakopao tijelo na napuštenoj deponiji kod naselja Aleksa Šantić. Lišen je slobode 07.08. iste godine. Pao je na poligrafu i priznao zločin, a potom je odveo policajce do mjesta zakopanog tijela.

Dragan Đurić zatvor