Na gradilištu projekta "Beograda na vodi", u Savskom amfiteatru, u centru srpske prestonice, u petak ujutro oko 9.30 časova poginula su dva radnika, izjavio je za Tanjug portparol Hitne pomoći Mirko Lutovac, a u MUP-a navode da su radnici pali sa 17. sprata zgrade, tzv. Kule B u izgradnji.

Dvojica radnika pala su sa "Strabagove" zgrade, a poziv je upućen hitnoj službi u 9.42 časova. Kompanija je izrazila žaljenje zbog ovog događaja.

Ekipe koje su izašle na teren pronašle su tijela dvojice radnika i konstatovale smrt. Pali su s oko 60 metara visine.

Poginuli su geometar Aca Šimunov (41) i jedan od poslovođa na gradilištu Stefan Dabetić (26). Radili su za kooperantsku firmu "Kopra".

Nesreća Beograd na vodi 14/09/2018C

Nezvanično se navodi da je do nesreće došlo kada je propala oplata, privremena drvena konstrukcija, koja beton drži na mjestu prilikom livenja dok ne očvrsne. U toku je istraga.

Radnici sa gradilišta koje se nalazi pored tek su shvatili da se nešto dešava kad su čuli sirene.

Izvještač Tanjuga navodi da je u blizini mjesta nesreće nekoliko policijskih vozila. Gradilište je zatvoreno.

Navodno, radnici su bili uredno prijavljeni, prošli su neophodnu obuku za visoku gradnju i imali su svu neophodnu zaštitnu opremu.

Kako smo nezvanično doznali, nastradali Dabetić je prije oko mjesec dana dobio dijete.

- Stefan je bio divan mladić, dobar čovjek i kolega. Prije oko mjesec dana postao je otac. I sad umjesto da se raduje tom svečanom činu i da uživa u odgajanju djeteta, njega više nema. Ovo je velika tragedija prije svega za njegovu porodicu. Ne znam kako će oni to podnijeti - izjavio je, kako ga citira "Kurir", jedan od kolega i dodao da je Dabetić sa svojom porodicom živio u Beogradu. Navodi da je Dabetić bio građevinski inženjer i radio je za firmu "Kopra".

Nesreća Beograd na vodi 14/09/2018C