Tri osobe smrtno su stradale u saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila u blizini Kalesije. Potvrđeno je to iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) koje se potom oglasilo i obavještenjem za javnost.

U nesreći su smrtno stradale Erna Sinanović (38), Ajša Hamzić (59) i Ajiša Ajka Hamzić (56). Teško povrijeđeni su Merima Hamzić (26) i Mehmed Šmigalović (19).

Tragedija se dogodila nešto prije 22 sata u kalesijskom naselju Masle, na dijelu puta poznatom pod nazivom "Pista". Nakon ove stravične nesreće u kojoj su poginule tri osobe, iz smrskanih automobila poginule i povrijeđene su izvlačili građani koji su naišli nakon nesreće, a intervenisali su i vatrogasci.

Kalesija sudar 04/01/2018a

Svjedoci prizor opisuju kao stravičan. Tijela poginulih žena bila su prekrivena plahtama.

Kako se navodi u policijskom izvještaju o ovoj nesreći,

dana 03.01.2018.  godine oko 21.30 sati, na regionalnom putu Međaš-Živinice, u mjestu G. Vukovije (općina Kalesija, BiH) dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali M.Š., rođen 1998. godine nastanjen na području općine Kalesija koji je upravljao putničkim motornim vozilom "BMW" i M.H., rođena 1991. godine, nastanjena na području općine Kalesija, koja je upravljala automobilom "Opel Corsa".

- U ovoj saobraćajnoj nezgodi saputnice u pmv. "Opel Corsa": A.H., rođena 1962. godine, A.H., rođena 1959. godine i E.S., rođena 1982. godine, sve tri nastanjene na području općine Kalesija, su smrtno stradale, dok su vozači M.H. i M.Š. zadobili teške tjelesne povrede konstatovane od strane ljekara UKC Tuzla, gdje su isti i zadržani na daljem liječenju. Po prijavi su postupili službenici PS Kalesija, dok su uviđajne radnje preduzeli službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Kalesija u prisustvu dežurnog kantonalnog tužioca, navedeno je iz MUP-a TK.

Kalesija sudar 04/01/2018a

POVRIJEĐENI u ovoj nesreći su u teškom stanju. "Pacijentica M.H. je zadobila vrlo teške povrede grudnog koša te je priključena na aparate za vještačko disanje. Pacijent M.Š. ima višestruke povrede, svjestan je i spontano diše", navela je predstavnica za javnost UKC Tuzla Ersija Aščerić-Mujedinović.

UZROK BRZA VOŽNJA? "Naređena je obdukcija stradalih osoba te vađenje urina oba vozača. Bit će izdata naredba vještaku saobraćajne struke kako bi se vještačenjem utvrdile sve okolnosti koje su dovele do ove saobraćajne nesreće", navode iz Tužilaštva TK.

Nezvanično, uzrok nesreće je brza vožnja neprilagođena uslovima na cesti. "Corsa" je navodno prešla na suprotnu stranu ceste, nakon čega je došlo do sudara s BMW-om.

Kalesija sudar 04/01/2018a

Među poginulima je Erna Sinanović (36) iz Kalesije, nekadašnja odbojkaška reprezentativka BiH.

Sinanović iza sebe ima bogatu odbojkašku karijeru, koju je započela u Kalesiji u redovima OK Bosna, a nastupala je i za kalesijski "Polo". Nosila je još dres "Kule" iz Gradačca, a `kruna karijere` bili su nastupi u reprezentativnom dresu. Više puta dobijala je priznanja, a proglašena je bila i za najboljeg sportistu Kalesije.

Kalesija sudar 04/01/2018a

(Doznajemo.com/NKP.ba)