Četrdesetogodišnja Slađana Milanković iz Palačkovaca rodila je u porodilištu Doma zdravlja u Prnjavoru (BiH) sedmo dijete, dječaka po imenu Brane. Ova porodica već ima tri kćerke i tri sina, od kojih najstarije dijete ima 20 godina.

Milankovićeva navodi da je porođaj protekao bez poteškoća, kao i da je beba teška 3.200 grama i dugačka 55 centimetara!

POVEZANO
Trudnoća u dvije materice DZ 0DEŠAVA SE JEDNOM U 500 MILIONA SLUČAJEVA: Žena sa dvije materice rodila blizance! (FOTO)

Dr. Ljubiša Cvijanović ističe da Slađana spada u grupu starijih rodilja, ali i da treba poslužiti kao primjer mlađim ženama.

- U trudnoći su obavljeni svi prenatalni skrininzi da se rodi zdravo, normalno dijete. Rizik uvijek postoji, ali ništa više nego kod drugih porođaja, navodi Cvijanović, koji dodaje da, iako su u protekla tri dana rođene tri bebe, ovo porodilište bilježi pad obavljenih porođaja tokom ove godine.

POVEZANO
Petra Golec (23)PETRA (23) RODILA VEĆ OSMO DIJETE: Evo šta je izjavila nakon najnovijeg porođaja!

- Razloga za to ima više. Trudnicama je omogućeno da biraju gdje će se porađati, prisutne su i ekonomske migracije na koje ne možemo uticati. Sa druge strane, mi se trudimo da svi porođaji kod nas proteknu bezbjedno i za porodilju i za bebu, ističe Cvijanović.

Milankovićevu su u porodilištu danas posjetili načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš i predsjednik Skupštine opštine Željko Simić i uručili joj poklon za bebu.

POVEZANO
Dr. sc. Asim KurjakDR. SC. ASIM KURJAK: Savjet za ženu koja danas dozna da je trudna

Tomaš smatra da je ovo jedan od načina da se da podrška ovoj, ali i svim drugim porodicama koje se odluče na brojnije potomstvo.

- Današnja lijepa slika u porodilištu govori da smo na pravom putu u borbi da se zadrži ovo porodilište, navodi Tomaš.

Opština Prnjavor već godinama novčano sa oko 500 KM stimuliše sve bračne parove koji dobiju treće i svako naredno dijete. Za ove porodice u utorak, 17. decembra, planiran je prijem kada trebaju biti uručena predviđena novčana sredstva.

POVEZANO
Agata Ribeiro Coelho bebicaNEŠTO NAJSLAĐE ZA ULJEPŠATI DAN: Snimak prvog susreta mame i bebice nakon porođaja (VIDEO)